fbpx

שושני שמרים במילוי קרם שקדים-פיסטוק

14 ינואר 2021 מאת עדי קלינגהופר

כמה דברים לפני שמתחילים:

חשוב לי להבהיר שקרם השקדים-פיסטוק נוטה לברוח מהמאפה בזמן האפייה, לכן חשוב וכדאי לאפות בתוך תבנית עם מסגרת לדוגמא 25*25 ולא בתבנית תנור כדי שכמה לשמור על הגובה והמלית.

את הפיסטוקים הטחונים אפשר להמיר לשקדים  טחונים ולהפך.

הקרם חייב להיות בקירור לפחות כחצי שעה כדי שיהיה יציב ונוח למריחה.

אם אתם מוותרים על ציפוי הגבינה אפשר להבריש בביצה לפני האפייה ולאחר האפייה להבריש במי סוכר ( כמו עוגת שמרים )

 

שושני שמרים פיסטוק ( 12 יחידות גדולות )

 

לבצק שמרים:

25 גרם שמרים טריים

כוס חלב חמים – 250 מ"ל ( חצי דקה במיקרו)

½4 כוסות קמח ( 630 גרם )

1/2 כוס סוכר (100 גרם )

2 ביצים L

100 גרם חמאה

קורט מלח

 

מילוי שקדים – פיסטוק:

125 גרם שקדים טחונים

125 גרם פיסטוק טחון

250 גרם אבקת סוכר

240 גרם חמאה רכה

2 ביצים

3 כפות קורנפלור

100 גרם מחית פיסטוק

 

לציפוי גבינה:

50 גרם חמאה בטמפרטורת חדר

חבילת גבינת שמנת 225 גרם

100 גרם אבקת סוכר

 

לקישוט הקדאיף לחצו כאן למתכון

 

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומתחילים להפעיל על מהירות נמוכה. תוך כדי פעילות המיקסר מוסיפים את הביצים והחלב.

לאחר מכן מוסיפים את החמאה והמלח, ממשיכים ללוש במשך כעשר דקות עד בצק חלק ואחיד.

מניחים את הבצק בעקרה משומנת ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח.

 

כשהבצק בהתפחה מכינים את הקרם: בקערת המיקסר מניחים חמאה, קורנפלור ואבקת סוכר, מחברים וו גיטרה ומקרימים את החמאה. כאשר החמאה מתאחדת עם אבקת הסוכר מוסיפים את השקדים הטחונים, הפיסטוק הטחון והביצים , מערבבים עד איחוד. לבסוף מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים עד קרם אחיד ( חשוב מידי פעם לבדוק שלא נשארה חמאה בתחתית הקערה בעזרת מרית ), מעבירים את הקרם לקירור עד סיום תפיחת הבצק. הקרם צריך להיות בקירור לפחות חצי שעה ואפשר גם לילה.

 

לאחר התפחה מלאה מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מניחים על משטח מקומח ומתחילים לרדד למלבן דק.

 

מעל המלבן מורחים שכבה אחידה של קרם השקדים – פיסטוק, מעל מפזרים פיסטוק גרוס ולאחר מכן מגלגלים לרולדה, פורסים ל-12 שושנים ומניחים במרווחים קטנים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

או לחילופין את המלבן פורסים לרצועות ארוכות בעזרת גלגלת פיצה, כל רצועה מגלגלים לשושנה , את השושנים מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

 

מניחים את השושנים להתפחה עד הכפלת הנפח. מחממים תנור ל-170 מעלות.

 

לאחר התפחה מכניסים את השושנים לאפייה כ-20 עד 25 דקות או עד הזהבה של הבצק ושל הקרם.

 

לאחר אפייה מוציאים את השושנים לצינון ומכינים את ציפוי הגבינה:  מערבבים את כל החומרים בקערה עד מרקם אחיד וחלק.

מעל השושנים מזלפים מעט מציפוי הגבינה, אפשר לקשט בפיסטוקים גרוסים וגם להוסיף קדאיף מקורמל.

 

בתיאבון!

 

השושנים נשמרים בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה במשך כ-3 ימים. אם זילפתם את ציפוי הגבינה מומלץ לשמור במקרר

[js-disqus]