fbpx

עוגת גלידה כנאפה

24 יולי 2020 מאת עדי קלינגהופר

לפני כחודש יצאתי ליומיים של חופש קולינרי ברחבי נצרת.

היה טעים, אין מה לומר .. הסתובבנו בין חנויות ושווקים, טעמנו בעיקר וגם קנינו לא מעט.

היו מאכלים שהתאהבתי בהם ואני בהחלט עוד אחזור בקרוב …

ביום השני קיבלתי המלצות רבות למקומות שנחשבים שם כ"חובה" , ביניהם "ממתקי הידידות" ו"גלידות שפרעם". אלה מקומות שבאמת חובה לבקר בהם.

עוד לפני שהגעתי לגלידות שפרעם קיבלתי תמונות של גלידות בצורת עוגה, שאותן אני חייבת לטעום. כמובן שהגעתי, הזמנתי וגם טעמתי , אין לי מה להוסיף חוץ מזה שאתם חייבים לנסוע ולאכול שם! בין הגלידות המפורסמות שלהם יש את הגלידה כנאפה, זאת עוגת גלידה עם שכבת גלידה פיסטוק, מעליה יש שכבת של קדאיף מקורמל ומעל יש שכבת גלידה נוספת שהיא הסוד של המשפחה. ממחקרים שאני עשיתי הבנתי שזאת גלידה שנקראת "בוזה" ( גלידה סורית).

בכל מקרה יצאתי משם ואמרתי שאני חייבת לנסות להכין אותה, אפילו משהו בכיוון כי היא פשוט הייתה מטורפת! כל מה שאני יודעת עליה זב שיש 2 שכבות גלידה ביניהן פיסטוק, וקדאיף מקורמל.

ובסוף זה קרה, אמנם זאת לא הגלידה המקורית אבל היי, לפחות הצלחתי להגיע לטעמים שלה. והעוגה גלידה הזאת היא כל כך טעימה.

יש פה שכבת גלידה פיסטוק ושכבה של קדאיף מקורמל ( שהוא כמו חטיף ממכר, תזהרו ) ושכבה של גלידה ריקוטה! כן כן גלידה ריקוטה, שילוב מטורף.

אז אחרי שאתם מנסים את העוגה הזאת בבית תעשו טובה, תסעו ליום כיף בנצרת ועל הדרך תעברו בגלידות שפרעם, אתם חייבים.

 

עוגת גלידה כנאפה ( 2 תבניות אינגליש קייק או  תבנית עגולה בקוטר 20):

 

לשכבת הקדאיף:

125 גרם שיערות קדאיף

70 גרם חמאה רכה

100 גרם אבקת סוכר

 

לשכבת גלידה פיסטוק:

200 גרם חלב מרוכז

250 מ”ל שמנת מתוקה

2 כפות גדושות מחית פיסטוק

 

לשכבת גלידה ריקוטה:

200 גרם חלב מרוכז

250 מ”ל שמנת מתוקה

150 גרם גבינת ריקוטה

 

לציפוי:

150 גרם שוקולד לבן

2 כפות מחית פיסטוק

2 כפות שמן קנולה

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם שכבת הקדאיף: מניחים את שיערות הדקאיף על קרש חיתוך ( חשוב שהכל יהיה יבש ולא רטוב ), בעזרת סכין חותכים את שיערות הקדאיף לרצועות קטנות.

במחבת רחבה מניחים את החמאה, ממיסים על להבה נמוכה. לאחר מכן מוסיפים את שיערות הקדאיף, נעזרים בכף ומתחילים לעטוף את כל שיערות הקדאיף בחמאה ולא מפסיקים לערבב כל הזמן, חשוב מאוד. כאשר הקדאיף מתחיל לקבל צבע זהבהב זה הזמן להוסיף את אבקת הסוכר, ממשיכים לטגן ולערבב כל הזמן על להבה נמוכה עד קירמול מלא של שיערות הקדאיף , עד שמגיעים לצבע זהוב – תהיו סבלניים.

 

את שיערות הקדאיף מניחים בצד לצינון.

 

ממשיכים אל שכבת הגלידה פיסטוק: בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, מקציפים בעזרת וו בלון עד קציפה רכה, מוסיפים את החלב המרוכז ואת מחית הפיסטוק ממשיכים להקציף עד איחוד מלא.

 

מתחילים בהרכבה: בתחתית התבנית מניחים 1/3 מהקדאיף שהכנו,  משטחים עם כף ומעבירים להקפאה כעשר דקות.

לאחר מכן מוזגים את שכבת הגלידה פיסטוק (בזהירות! כדי  שלא יתערבב עם הקדאיף) ומעבירים להקפאה כשעה.

 

ממשיכים אל הגלידה ריקוטה: בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה ומקציפים בעזרת וו בלון עד קציפה רכה, מוסיפים את החלב המרוכז וגבינת הריקוטה, ממשיכים להקציף עד איחוד מלא.

 

מוציאים את התבנית עם שכבת הגלידה אחרי הקפאה של שעה. מניחים שכבה נוספת של שיערות קדאיף ובזהירות משטחים עם כף.

מעל מוזגים בזהירות את שכבת הגלידה ריקוטה ומכניסים להקפאה למשך הלילה.

 

לאחר הקפאה מכינים את הציפוי: בקערה מניחים שוקולד לבן ושמן קנולה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים היטב.

מוזגים את הציפוי מעל העוגה הקפואה , מחזירים שוב להקפאה להתייצבות כשעה.

 

משחררים את העוגה מהתבנית, מניחים על צלחת הגשה, מקשטים למעלה עם שיערות קדאיף שנותרו ומגישים את העוגה קפואה!

 

העוגה נשמרת בהקפאה כשבוע.