בבקה קקאו עסיסית ורכה
חמישי היום, רגע לפני השבת. אני אוהבת שהבית שלי מריח כמו מאפייה. אז מתחילים עם שמרים כמובן ..
אתם מכירים את עוגות השמרים של פעם? עוגות שמרים מפוצצות במלית קקאו עשירה, בפנים רכה רכה ומבחוץ לא רואים מה הולך לקרות בפנים.
עוד לפני שהיינו חוצים את הרולדה ל-2 ויוצרים קראנץ'. היו מכינים את עוגות השמרים מ2 רצועות שלא מגלות לנו מה מסתתר בתוך העוגה, מה שיוצר לנו שכבות שכבות של בצק דק ומלית.
היא באמת אחת העוגות הכי אהובות, ואני גם הוספתי לה שטרוייזל למעלה ( אפשר גם לוותר עליו).
עכשיו יש הרגשה של בית, של שבת .. של כיף! אני מבטיחה לכם אחרי שתכינו אותה היא תהפוך לקבועה אצלכם (:
כמה דברים לפני שמתחילים:
ניתן להמיר את החמאה לנטורינה / מחמאה.
ניתן להכין חצי מכמות המלית – אני התפרעתי והנחתי המון מלית.
את העוגות לא מברישים במי סוכר כדי לא להרטיב את השטרוייזל.
ככל שתרדדו את הבצק יותר דק ( תשימו לב שיש לו גם רוחב וגם אורך פרופורציונלי ) , כך יהיו יותר קיפולים , כך תהיה יותר מלית
בבקה שמרים שוקולד ( 2 תבניות אינגליש קייק)
לבצק:
420 גרם קמח ( 3 כוסות )
25 גרם שמרים טריים
1/2 כוס סוכר ( 100 גרם )
1 ביצה
1 חלמון
1 כוס מים / חלב ( 250 מ"ל)
120 גרם חמאה רכה
קורט מלח
למילוי:
300 גרם חמאה מומסת
160 גרם קקאו
160 גרם סוכר לבן
160 גרם סוכר חום בהיר
לשטרוייזל:
80 גרם אבקת סוכר
45 גרם קמח
45 גרם חמאה
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר. מחברים וו לישה ומתחילים לערבב. מוסיפים תוך כדי את הביצה, חלמון, מים / חלב ולבסוף את החמאה. ממשיכים ללוש במשך כ- 10 דקות. לקראת הסוף מוסיפים את המלח.
נקבל בצק די דליל אך לא מאוד דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ( ניתן להיעזר בידיים משומנות ) , מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר כשעתיים.
מכינים את המילוי: בקערה מערבבים את כל המרכיבים , חמאה , סוכרים וקקאו.
מוציאים את הבצק מהקירור, מחלקים ל-2 חלקים – כל חלק יהיה עוגה אחת.
את החלק הראשון מחלקים ל-2 חלקים כל חלק מרדדים על משטח מקומח למלבן דק כדי לקבל בסוף שכבות יפות , מורחים מהמלית ומגלגלים לרולדה כך עושים גם עם החלק השני ( לא להתקמצן עם המלית) .
כאשר יש לנו 2 רולדות עושים צורת בורג, מלפפים אותן אחת עם השנייה כמו צמה. כך חוזרים ועושים עם החלק השני שנותר לנו.
מניחים את הרולדות בתבניות אינגליש קייק ומניחים להתפחה כ-30 דקות לא יותר.
מכינים את השטרוייזל: במעבד מזון מניחים חמאה, קמח ואבקת סוכר, מעבדים עד תערובת פירורית ומניחים בצד.
אחרי התפחה קצרה מברישים עם ביצה טרופה ומפזרים את השטרוייזל.
מחממים את התנור ל-170 מעלות מצב סטטי.
אופים את הרולדות כ- 45 דקות. מוציאים לצינון , ניתן לפרוס את העוגות כשעה לאחר מכן. את העוגות שומרים בטמפרטורת החדר כשהן עטופות היטב או בקופסא אטומה.
[js-disqus]