fbpx

לחמניות שום חלביות ורכות

25 מאי 2020 מאת עדי קלינגהופר

את הלחמניות האלה טעמתי לפני 7 שנים בדיוק בניו יורק.

זה היה לילה, נחתנו בדיוק אני אבא שלי וטל אחותי , הכל סגור בשדרה השביעית בדיוק איפה שנמצא המלון.

נשארה פתוחה רק פיצרייה מקומית אחת.

טוב לא הייתה לנו ברירה, נכנסנו, הזמנו פיצות וארזנו לחדר .. רגע לפני שיצאנו מהמקום, אחד המוכרים " דחף" לנו שקית של לחמניות שום קטנטנות טבולות בחמאה עם ריח מטורף של שום וטעם שלא נשכח.

ברור לכם שחזרנו לשם גם יום למחרת ..

יש רגעים שטעמים לא נשכחים בדיוק כמו הרגע הזה שאני זוכרת עד היום .. ועד שנוכל לחזור לניו יורק , לאותו המקום בתקווה שהוא עדיין קיים , יש לנו את זה גם בבית.

 

לחמניות שום חלביות ורכות  ( 40 יחידות מיני לחמניות או 20 יחידות לחמניות בינוניות): 

 

לבצק:

500 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים

2 כפות סוכר

1 ביצה

1 מיכל שמנת חמוצה ( 200 מ”ל)

100 מ”ל מים (חצי כוס פחות 2 כפות)

1/4 כוס שמן זית  (60 מ”ל)

1 כפית מלח

** ביצה להברשה

 

לזיגוג:

100 גרם חמאה מומסת

חופן פטרוזיליה קצוצה

1 כפית שום גבישי

קורט מלח

 

אופציה לתוספת: פרמז’ן מגורד

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר. מחברים וו לישה ומתחילים לערבב.

מוסיפים את השמנת החמוצה והביצה ממשיכים לערבב.

מוסיפים בזרם דק את המים והשמן זית, לבסוף מוסיפים את המלח. ממשיכים ללוש כ-7 דקות עד קבלת בצק גמיש חלק ומעט דביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת להתפחה כשעה או עד הכפלת הנפח.

 

 

בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.

 

מכינים את הזיגוג: בקערה מניחים חמאה מומסת, פטרוזיליה קצוצה ושום גבישי, מערבבים היטב ושומרים בצד עד השימוש. אם החמאה התמצקה ניתן להמיס במיקרגול שוב פעם.

 

אחרי התפחה של הבצק, מוציאים מהקערה, מעבירים למשטח מקומח ומחלקים את הבצק לחלקים שווים ( 40 יחידות מיני לחמניות או 20 יחידות לחמניות בינוניות). אם הבצק דביק לכם תיעזרו בקמח

יוצרים צורת קשר מהבצק או כל צורה שאוהבים.

 

מניחים את הלחמניות על מגש אפייה עם נייר אפייה להתפחה כחצי שעה.

מברישים את הלחמניות בביצה ומכניסים לאפייה כעשר דקות, מוציאים מאפייה ומברישים כל לחמנייה בזיגוג שהכנו.

מחזירים לאפייה כעשר דקות נוספות או עד הזהבה.

 

מוציאים את הלחמניות ומזגגים שוב, מעט להברקה. ניתן לפזר מעט גרידת פרמז’ן.

 

את הלחמניות שומרים בקופסא אטומה או בשקית אטומה. ניתן להקפיא ולהפשיר.