fbpx

פבלובה עם קצפת ותותים

7 אפריל 2020 מאת עדי קלינגהופר

עוגת פבלובה – כל שנה מחדש היא המלכה של חג.

פבלובה לבנה ויפה, לא משורטטת , יש לה את היופי הייחודי שלה .. עם קצפת או קרם מסקפרונה ומעל הכל יש פירות, בדרך כלל אלו פירות אדומים – העונה עכשיו היא תותים.

קינוח משפחתי וכיפי, הפבלובה תמיד מושכת את העין עם היופי המיוחד שלה, אי אפשר לפספס אותה.

קערת מרנג ענקית שמתפצחת , קצפת או כל קרם שאתם אוהבים והפירות שנותנים את כל הטוויסט , גם מביאים צבע וגם טעם.

קינוח כל כך קל להכנה שיקצור אינסוף מחמאות

 

פבלובה עם קצפת ותותים ( קוטר 20 ס"מ):

למרנג:

150 גרם חלבון

150 גרם סוכר

150 גרם אבקת סוכר

 

לקצפת:

250 מ"ל שמנת מתוקה

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

4 כפות אבקת סוכר

 

לרוטב פירות יער:

1 קופסא פירות יער קפואים

4 כפות סוכר

2 כפות מיץ לימון

להגשה: תותים חצויים

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 100 מעלות, מצב סטטי.

בקערת מיקסר עם וו בלון מניחים חלבונים ומקציפים עד התחלה של קציפה לבנבנה. לאחר מכן מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף על מהירות גבוהה כ- 7 עד 10 דקות, עד קבלת קציפה לבנה, מבריקה ויציבה.

מנפים את אבקת הסוכר לקערה עם קציפת המרנג וממשיכים את פעילות המיקסר רק עד איחוד הקציפה עם אבקת הסוכר וכאשר המרנג יציב ומבריק.

מניחים נייר אפייה מעל מגש אפייה, מעבירים את המרנג אל נייר האפייה בצורה עגולה , ולאט לאט עם כף יוצרים קערת פבלובה.

אופים את המרנג כ- 3 שעות עד ייבוש כמעט מלא.

לאחר כ-3 שעות מוציאים את המרנג מהתנור ומשאירים להתייצבות על מגש האפייה עוד כשעה.

 

ועכשיו לקרם: בקערת מיקסר עם וו בלון מניחים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר, מקציפים עד קצפת יציבה ומעבירים לקערה. את הקרם שומרים במקרר עד ההגשה.

 

לרוטב פירות יער: מניחים בקלחת קטנה פירות יער קפואים, סוכר ומיץ לימון, מביאים לרתיחה.

את הרוטב אפשר לטחון או להגיש עם חתיכות הפרי, שומרים בקופסא עד ההגשה.

 

את הפבלובה מרכיבים כשעה לפני ההגשה: מניחים את קערת הפבלובה בעדינות על צלחת הגשה, בבור שיצרנו בפבלובה מניחים את הקצפת, חותכים תותים טריים ומעל הקצפת מניחים תותים חתוכים , מעל הכל מוזגים מעט רוטב פירות יער, מביאים כפות לשולחן ואוכלים (: