fbpx

קרקרים בריאים עם גרעינים

1 מאי 2023 מאת עדי קלינגהופר

קרקרים בריאים עם גרעינים

 

2 כפות זרעי פשתן

2 כפות זרעי צ'יה

1/3 כוס גרעיני חמנייה

1/3 כוס גרעיני דלעת

1 כף קצח

1 כף שומשום

1 כף פרג

2 כפות קמח / קמח כוסמין

1 כוס מים רותחים

2 כפות שמן זית

מלח גס

צ'ילי גרוס

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 175 מעלות.

בקערה מניחים זרעי פשתן, זרעי צ'יה, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, קצח, שומשום, פרג, קמח מוסיפים מים רותחים ושמן זית ומערבבים היטב. מכסים את הקערה ל-15 דקות.

לאחר 15 דקות נקבל בלילה מעט יותר דביקה וסמיכה, מערבבים שוב ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

משטחים את הבלילה עם פלטה קטנה, מפזרים מעט צ'ילי גרוס ( אם לא אוהבים פיקטני אפשר לוותר ) , מלח גס ואפשר להוסיף גם פרג וקצח לקישוט.

מכניסים לאפייה כ- 40 דקות או עד מעט הזהבה.

מוציאים מאפייה, מניחים לצינון מלא במשך כחצי שעה.

לאחר צינון מלא שוברים לקרקרים קטנים.

את הקרקרים שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר למשך כשבוע ימים.

 

[js-disqus]