קרקרים בריאים עם גרעינים
קרקרים בריאים עם גרעינים
2 כפות זרעי פשתן
2 כפות זרעי צ'יה
1/3 כוס גרעיני חמנייה
1/3 כוס גרעיני דלעת
1 כף קצח
1 כף שומשום
1 כף פרג
2 כפות קמח / קמח כוסמין
1 כוס מים רותחים
2 כפות שמן זית
מלח גס
צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 175 מעלות.
בקערה מניחים זרעי פשתן, זרעי צ'יה, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, קצח, שומשום, פרג, קמח מוסיפים מים רותחים ושמן זית ומערבבים היטב. מכסים את הקערה ל-15 דקות.
לאחר 15 דקות נקבל בלילה מעט יותר דביקה וסמיכה, מערבבים שוב ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
משטחים את הבלילה עם פלטה קטנה, מפזרים מעט צ'ילי גרוס ( אם לא אוהבים פיקטני אפשר לוותר ) , מלח גס ואפשר להוסיף גם פרג וקצח לקישוט.
מכניסים לאפייה כ- 40 דקות או עד מעט הזהבה.
מוציאים מאפייה, מניחים לצינון מלא במשך כחצי שעה.
לאחר צינון מלא שוברים לקרקרים קטנים.
את הקרקרים שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר למשך כשבוע ימים.
[js-disqus]