קרמבו קפה
הקרמבו הביתי הוא למעשה מרנג שוויצרי שמזלפים מעל עוגייה, מקפיאים ומצפים בשוקולד מומס. אם להיות כנה קרמבו ביתי הרבה יותר טעים מקרמבו תעשייתי.
והפעם הלכתי על טעם קפה, ממכר!
כמה דברים לפני שמתחילים:
חשוב מאוד שקערת המיקסר תהיה נקייה משומן! שתהיה יבשה כמובן.
כאשר מוסיפים את הקפה אל החלבונים צריך לעבוד בזריזות, חצי דקה ומתחילים להקציף ישר.
לא מוסיפים מוצרים שומניים למרנג!!! כגון אגוזים, קקאו וכו'.
אם יש כאן הריוניות או אנשים שנמנעים ממרנג לא אפוי, בסוף המתכון יש לי תחליף בשבילכם (:
קרמבו קפה ( 20 יחידות ):
20 עוגיות שוקולד עגולות ( אוראו או עוגיות קקאו )
למרנג:
4 חלבונים L
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כף קפה נמס
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
4 כפות שמן קנולה
אופן הכנה:
מניחים את העוגיות העגולות על משטח ישר שיהיה אפשר להכניס למקפיא.
מתחילים עם המרנג: מניחים חלבונים וסוכר בקערה חסינת חום, מערבבים קלות עם כף ומניחים מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) , שמונח על להבה קטנה, חשוב לוודא שהקערה לא נוגעת במים שבתוך הסיר, מבשלים את החלבונים מספר דקות עד שהסוכר נמס, אפשר לבדוק עם 2 אצבעות , אם מרגישים גרגירים להמשיך לבשל את החלבונים , אם יש מרקם חלק זה הזמן להוריד את הקערה מהסיר, מוסיפים את הקפה, מערבבים היטב מהר, זה בסדר אם לא כל הקפה התערבב עם החלבונים , במיקסר הכל יסתדר. (כמובן שכל הזמן הזה מערבבים את החלבונים עם כף ,אחרת החלבונים יתבשלו ויהפכו לחביתה).
מעבירים את החלבונים לקערת מיקסר נקייה ויבשה! מקציפים עם וו בלון עד קציפה יציבה חלקה ומבריקה לפחות כ-10 דקות. מעבירים את המרנג המוקצף לשק זילוף עם צנתר עגול חלק ומזלפים את הקרמבואים כלפי מעלה מעל העוגייה העגולה. מסיימים לזלף את כל הקרמבואים, מעבירים להקפאה כשעתיים לפחות.
ממשיכים עם הציפוי: בקערה מניחים שוקולד ושמן , ממיסים במיקרוגל עד המסה מלאה, תזהרו שהשוקולד לא ישרף. מעבירים את השוקולד המומס לכלי צר וארוך שיהיה נוח לטבול את הקרמבו. מניחים את השוקולד בצד להצטננות.
שלב הציפוי: מוציאים את הקרמבואים מהמקפיא ומוודאים שהשוקולד המומס הגיע לטמפרטורת החדר אך נוזלי ולא סמיך ( הכי חשוב שהשוקולד לא יהיה רותח ).
לוקחים קרמבו קפוא טובלים אותו בצורה הפוכה לתוך הכוס הצרה כך שכל המרנג מכוסה שוקולד, מרימים ומשאירים הפוך במשך כמה שניות כדי שירדו כל השאריות , הופכים ומניחים את העוגיה על צלחת הגשה , כך חוזרים על כל הקרמבואים.
את הקרמבואים שומרים בהקפאה!
קרמבו מסקרפונה ( 15 יחידות ):
15 יחידות עוגיות עגולות
לקרם:
250 גרם מסקרפונה
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית קפה נמס
כפית תמצית וניל
5 כפות אבקת סוכר
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
4 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים מסקרפונה, שמנת מתוקה , קפה , תמצית וניל ואבקת סוכר. מקציפים בעזרת וו בלון עד קציפה יציבה אך לא נוקשה ( אם תקציפו יותר מידי הקרם יהפוך להיות גרגירי ) , את הקרם מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול חלק.
מזלפים מעל העוגיות את הקרמבואים. מכניסים להקפאה כשעה.
ממשיכים עם הציפוי: בקערה מניחים שוקולד ושמן , ממיסים במיקרוגל עד המסה מלאה, תזהרו שהשוקולד לא ישרף. מעבירים את השוקולד המומס לכלי צר וארוך שיהיה נוח לטבול את הקרמבו. מניחים את השוקולד בצד להצטננות.
שלב הציפוי: מוציאים את הקרמבואים מהמקפיא ומוודאים שהשוקולד המומס הגיע לטמפרטורת החדר אך נוזלי ולא סמיך ( הכי חשוב שהשוקולד לא יהיה רותח ).
לוקחים קרמבו קפוא טובלים אותו בצורה הפוכה לתוך הכוס הצרה כך שכל המרנג מכוסה שוקולד, מרימים ומשאירים הפוך במשך כמה שניות כדי שירדו כל השאריות , הופכים ומניחים את העוגיה על צלחת הגשה , כך חוזרים על כל הקרמבואים.
[js-disqus]