fbpx

עוגת שמרים שוקולדית 

6 יולי 2023 מאת עדי קלינגהופר

עוגת שמרים שוקולדית  ( 2 תבניות אינגליש קייק )

 

לבצק שמרים:

480 גרם קמח

21 גרם שמרים טריים/ כף שמרים יבשים

70 גרם סוכר

1 ביצה

1 כוס חלב ( 240 מ"ל )

60 גרם חמאה רכה

קורט מלח

1 כפית מחית וניל / תמצית וניל

 

*ביצה טרופה להברשה

 

למלית שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

3 כפות גדושות נוטלה / כל ממרח שוקולד אחר

3 כפות גדושות שקדים טחונים

1 כף קקאו

קורט קינמון ( לא חובה )

 

צנצנת נוטלה קטנה ( 350 גרם )

 

מי סוכר – מרתיחים 1 כוס מים עם 1 כוס סוכר

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הבצק –

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים, סוכר , מחברים וו לישה ומערבבים מעט. מוסיפים ביצה, חלב, חמאה, וניל וממשיכים ללוש במשך 7-10 דקות לקראת הסוף מוסיפים את המלח, לשים עד בצק אחיד וחלק ומעט דביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומכניסים להתפחה במקרר למשך הלילה או עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר.

 

שעה לפני עיצוב הבצק מכינים את מלית השוקולד – בקערה מניחים חמאה ושוקולד, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. מוסיפים נוטלה וטורפים היטב. מוסיפים קקאו, שקדים טחונים וקינמון, טורפים היטב עד איחוד, מכניסים למקרר להתייצבות למשך שעה.

 

ממשיכים לעיצוב הבצק-

מוציאים את הבצק שתפח אל משטח מקומח , חוצים ל-2. עובדים עם כל חלק בנפרד.

מנחים מחצית מהבצק על משטח מקומח ומרדדים למלבן, לא דק מידי!

מניחים על הבצק 3 כפות ממלית השוקולד, מורחים על כל שטח הבצק, מקפלים קיפול 3.

מקפלים 1/3 מהמלבן ומעליו את ה 1/3 השני ( קיפול מעטפה ). מעבירים בזהירות את הבצק לנייר אפייה, מניחים מעל מגש יציב ומכניסים להקפאה כ- 10 דקות כדי שיהיה נוח יותר לרידוד, אפשר גם לוותר על השלב הזה.

מוציאים את הבצק מהקפאה, מקמחים היטב אתה המשטח ואת הבצק , מרדדים למלבן.

מעל המלבן מורחים שכבת ממרח נוטלה , מגלגלים בזהירות לרולדה.

את הרולדה ניתן להעביר להקפאה 10 דקות להתייצבות או להמשיך כרגיל.

חוצים את הרולדה ל-2 קולעים צורת " בורג " , מעבירים את הרולדה עם ידיים מקומחות לתבנית אינגליש מרופדת בנייר אפייה.

 

כך חוזרים עם הבצק השני. מניחים את הרולדות להתפחה עד הכפלת הנפח.

מחממים תנור ל- 175 מעלות, סטטי.

 

לאחר התפחה , מברישים את הרולדות עם ביצה טרופה, מכניסים לאפייה כ- 30 עד 40 דקות או עד הזהבה מלאה.

 

מוציאים מאפייה ומברישים במי סוכר בנדיבות!

מניחים את העוגות לצינון , ניתן לפרוס לאחר שעה. אני ממליצה לצנן את העוגות לפחות 4 שעות כדי לקבל פרוסת עוגה יציבה.

 

עוגת השמרים נשמרת בקופסא אטומה בטמפ' החדר כ- 3 ימים.

[js-disqus]