fbpx

עוגת שמרים ותפוזים

7 אוקטובר 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגת שמרים ותפוזים: ( 16 שושנים ) 

 

לבצק:

500 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים

100 גרם סוכר

1 ביצה

1/2 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס חלב

1 כפית  מחית וניל

60 גרם חמאה רכה

קורט מלח

גרידת תפוז מתפוז אחד ( אפשר גם יותר )

 

למילוי:

כוס סוכר

גרידת תפוז מ- 2 תפוזים ( אפשר גם פחות )

120 גרם חמאה רכה ( להוציא את החמאה לשיש כשעה לפני ההכנה )
3 כפות קמח

 

לציפוי:

אופציה 1- קרים צ'יז:

113 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר

113 גרם חמאה רכה

200 גרם אבקת סוכר

1 כף מיץ תפוזים

 

אופציה  2 – להמיס בקלחת 1/2 כוס סוכר עם 1/2 מיץ תפוזים, להביא לרתיחה ולשמור בצד עד סיום האפייה.

 

אופן ההכנה:

 

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים, סוכר. לחבר וו גיטרה ולהתחיל לערבב על מהירות בינונית. מוסיפים את הביצה, מיץ תפוזים, חלב, גרידת תפוז ווניל, ממשיכים ללוש על מהירות איטית. מוסיפים את החמאה הרכה והמלח ולשים את הבצק במיקסר על מהירות איטית  במשך כ- 10 עד 15 דקות, עד קבלת בצק חלב אחיד וגמיש.

 

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח או לילה במקרר.

 

לאחר הכפלת  הנפח ממשיכים למילוי: בקערה  מניחים חמאה, גרידת לימון וסוכר, בעזרת מזלג מערבבים היטב עד שמקבלים ממרח סמיך ואחיד.

 

עיצוב העוגה:

מוציאים את הבצק מהקערה, מרדדים על משטח מקומח היטב! את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ , מורחים את המלית שהכנו מראש ומפדרים מעל את הקמח.

עושים קיפול של 3. מקפלים 1/3 מהמלבן ומעליו את ה 1/3 השני ( קיפול מעטפה ).

את הבצק מניחים מעל משטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי 1/2 ס"מ ( אל תפחדו לקמח כל הזמן כדי שהבצק לא ידבק ).

כאשר סיימנו לרדד את הבצק פורסים ל- 16 פסים, כל פס בצק מגלגלים לשושנה. את השושנים מניחים במרווחים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

או לחילופין אם אתם לא רוצים להסתבך עם הקיפולים לאחר מריחת המלית ניתן ישר לפרוס ל- 16 רצועות וכל רצועה לגלגל לשושנה.

את השושנים האלו מניחים  גם כן במרווחים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

מכסים את השושנים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.

 

 

מחממים תנור ל- 170 מעלות מצב סטטי ( חום עליון תחתון )

לאחר התפחה מכניסים את השושנים לאפייה כ- 25 עד 30 דקות או עד שהבצק מזהיב.

 

בינתיים מכינים את הציפוי – קרים צ'יז : בקערה מניחים חמאה רכה ואבקת סוכר, טורפים בעזרת מטרפה או מזלג עד הטמעה מלאה של אבקת הסוכר. לאחר מכן מוסיפים את גבינת השמנת והתפוזים ומערבבים עד קבלת קרם חלק ואחיד. שומרים במקרר עד השימוש.

או לחילופין משתמשים בסירופ שהכנו.

 

מוציאים את העוגה מאפייה, מחכים מספר דקות ומורחים מעל את ציפוי הקרים צ'יז.

אם אתם משתמשים בסירופ אז מברישים מיד לאחר אפייה.

 

מחכים שיצטנן מעט ואוכלים! את העוגה שומרים בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה.

 

[js-disqus]