fbpx

עוגת פירמידה נוסטלגית

17 אוגוסט 2023 מאת עדי קלינגהופר

עוגת פירמידה/ביסקוויטים נוסטלגית

 

לקרם –

1 מיכל שמנת מתוקה ( 250 מ״ל )

1 כוס חלב (250 מ״ל)

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

גביע גבינה לבנה / גבינת שמנת

6 כפות סוכר

מעט מחית מחית וניל

 

שרוול של עוגיות פתיבר

 

לציפוי גנאש –

200 גרם שוקולד מריר

200 מ״ל שמנת מתוקה

30 גרם חמאה

 

לציפוי קקאו-

1/4 כוס חלב / מים

6 כפות סוכר

4 כפות קקאו

100 גרם חמאה / מחמאה

 

אופן ההכנה –

מתחילים עם הקרם- מניחים בקערת המיקסר את כל המרכיבים ומקציפים לקצפת יציבה.

מניחים יריעת נייר אלומיניום גדולה וארוכה, מרטיבים עם הידיים במעט מים.

מניחים את הפתיבר 3 טורים של 5 עוגיות.

מעל הביסקוויטים מניחים מחצית מהקצפת , ומשטחים מעל כל הביסקוויטים לשכבה אחידה.

מעל מניחים עוד 3 טורים של 5 עוגיות.

 

מעל מניחים את הקצפת שנותר ומשטחים.

מרימים בזהירות את צד ימים וצד שמאל ומהדקים כך שנקבל פירמידה.

את הפירמידה מעבירים בזהירות למשטח יציב ומכניסים להקפאה למשך שעתיים.

מכינים את הציפוי- לציפוי גנאש ממיסים במיקרוגל את השמנת והשוקולד בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. מוסיפים את החמאה וטורפים.

לציפוי קקאו- בקלחת מניחים את כל המרכיבים, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. מצננים מעט

מצפים את העוגה הקפואה ומחזירים למקרר למשך הלילה או עד התייצבות הקרם.

מוציאים את העוגה , קורעים את האלומיניום מהצדדים ומניחים על צלחת הגשה.

העוגה נשמרת במשך 3 ימים במקרר

 

[js-disqus]