עוגיית מרנג אישית עם ממרח אגוזי לוז
פבלובה זה הקינוח האולטימטיבי לשולחן החג.
תמיד מרשים, קליל ואפשר לשלב איתו כל כך הרבה טעמים.
אך הפעם את הפבלובה המשפחתית הפכתי לאישית , מעין עוגיית מרנג עגולה בשילוב של ממרח אגוזי לוז קקאו ואגוזי לוז ביאנקו שמשתלבים מדהים בפנים ולאחר האפייה הפבלובה מקבלת טעם אגוזי.
את עוגיית המרנג אפשר בקלות להפוך לקינוח מרשים עוד יותר עם קצפת מעל, רוטב שוקולד, אגוזים קצוצים וכו'.
כמה דברים לפני שמתחילים:
לפני שמתחילים את הקצפת המרנג חשוב שהקערה תהיה נקייה משומן ויבשה!
תשימו לב שאתם מקציפים את החלבונים מספיק זמן כדי לקבל קציפה יציבה ומבריקה.
אם אין לכם כף גלידה קפיצית אפשר להניח את המרנג בעזרת 2 כפות.
עוגיית מרנג אישית עם ממרח אגוזי לוז ( 12 יחידות ):
140 גרם חלבון בטמפרטורת החדר ( בערך 4 חלבונים L)
140 גרם סוכר
140 גרם אבקת סוכר
צנצנת ממרח אגוזי לוז קקאו / ביאנקו
אגוזי לוז קצוצים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-90 מעלות, מצב סטטי.
בקערת המיקסר מניחים חלבונים, מחברים וו בלון ומתחילים להקציף עד קבלת מעט בועות לבנות. מוסיפים בזרם דק את הסוכר הלבן ומקציפים כ- 5-8 דקות עד קבלת קציפת מרנג חזקה יציבה ומבריקה.
לאחר מכן מנפים את אבקת הסוכר אל קערת המיקסר, מקציפים במהירות גבוהה מספר שניות רק עד איחוד מלא.
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
בעזרת כף גלידה קפיצית מניחים כדורים של מקציפת המרנג במרווחים שווים.
לאחר מכן עם גב של כף משטחים מעט את הכדור ויוצרים במרכז מעין שקע, במרכז השקע מניחים כפית גדושה של ממרח קקאו/ ביאנקו.
לוקחים קיסם / שיפוד ויוצרים צורה של שיש , מערבבים מעט את המרנג עם הממרח.
מפזרים מעל אגוזי לוז ומכניסים לאפייה ארוכה של כ- שעתיים וחצי עד שלוש שעות , עד ייבוש מלא של המרנג.
לאחר מכן מוציאים מאפייה, מצננים כ- 20 דקות ואוכלים.
לאחר הצינון ניתן לארוז את המרנג בקופסא אטומה, את המרנג שומרים בטמפרטורת החדר במשך כ- 3 ימים.
[js-disqus]