fbpx

עוגיות מגולגלות טחינה וחלבה

25 מאי 2021 מאת עדי קלינגהופר

עוגיות מגולגלות טחינה וחלבה ( 2 רולדות ):

200 גרם נטורינה / חמאה

1 חלמון

1/2 כוס מיץ תפוזים ( 125 מ"ל )

100 גרם אבקת סוכר

500 גרם קמח

1 שקית אבקת אפייה ( 10 גרם )

3 כפות טחינה גולמית

קורט מלח

 

למילוי:

1 קופסא ממרח חלבה

6 כפות טחינה גולמית

 

אבקת סוכר לקישוט

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים נטורינה / חמאה , אבקת סוכר וחלמון. בעזרת וו גיטרה מתחילים לערבב ולרכך את החמאה.

מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב. מוסיפים את אבקת האפייה, מיץ תפוזים, טחינה וקורט מלח. ממשיכים לערבב עד בצק אחיד.

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור במשך כשעה.

 

מחממים תנור על 170 מעלות, חום עליון תחתון.

 

מוציאים את הבצק מקירור. מרדדים את הבצק למלבן על משטח מקומח!

מורחים מעל המלבן ממרח חלבה , מעל ממרח החלבה מוסיפים עוד 3 כפות טחינה גולמית ומורחים בעדינות.

מגלגלים את המלבן לרולדה , מעבירים את הרולדה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. כך חוזרים גם עם הבצק השני.

על גבי הרולדה עושים חריצים ( רק מסמנים בעדינות )  את העוגיות.

מכניסים לאפייה כ- 25 דקות או עד מעט הזהבה.

מוציאים מאפייה מפדרים באבקת סוכר ופורסים לעוגיות.

 

את העוגיות שומרים בקופסא אטומה במשך כשבוע ימים.

 

[js-disqus]