fbpx

עוגיות חמאה מזולפות

14 יוני 2021 מאת עדי קלינגהופר

כמה דברים לפני שמתחילים:

החמאה חייבת להיות רכה מאוד! אחרת הבצק יצא פחות רך ויהיה יותר קשה לזילוף.

אני ממליצה להוציא את החמאה כשעתיים-שלוש לפני ההכנה.

את העוגיות ניתן לזלף בכל צורה שרק רוצים.

ניתן לצפות את העוגיות גם עם שוקולד חלב, לבן ובלונדי. ניתן לקשט עם אגוזים, פיסטוקים וכו'.

וכמובן שאפשר גם להגיש את העוגיות ללא קישוט הן טעימות מאוד גם ככה (:

 

עוגיות חמאה מזולפות ( 15-20 עוגיות ):

 

230 גרם חמאה רכה מאוד ( ממליצה להוציא את החמאה לשיש שעתיים לפני ההכנה )

70 גרם אבקת סוכר

300 גרם קמח

2 כפיות חלב

 

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

1 כף שמן קנולה

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

 

בקערת המיקסר מניחים חמאה רכה, מחברים וו בלון ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית. "מקציפים" את החמאה עד שהיא מתרככת היטב והופכת לממרח רך.

אל החמאה מוסיפים אבקת סוכר, מערבבים היטב עד שהאבקת סוכר נטמעת.

מוסיפים את הקמח והחלב ומערבבים לפחות כ- 7 דקות כדי לגרום לחמאה להתחמם ולהישאר רכה.

כאשר מקבלים בצק רך מאוד עוצרים את פעילות המיקסר.

 

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן , מזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מעבירים את התבנית להקפאה כ- 10 דקות ולאחר מכן מכניסים לאפייה כ- 15 דקות או עד הזהבה.

 

מוציאים את העוגיות לצינון מלא לפחות כשעה.

 

לציפוי: בקערה מניחים שוקולד מריר ושמן קנולה. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

 

טובלים את העוגיות המצוננות בשוקולד המומס ומניחים מעל נייר אפייה, מחכים לייבוש של השוקולד בטמפרטורת החדר או שאפשר לזרז תהליכים במקרר.

לאחר מכן שומרים את העוגיות בקופסא אטומה.

 

[js-disqus]