ספוליאטלה במילוי גבינה מתוקה
כמה דברים לפני שמתחילים-
הספוליאטלה הנ"ל היא לא הקלאסית, הפעם יש פה מילוי שונה, מילוי גבינה מתוקה.
את הספוליאטלה אופים ואוכלים באותו היום, המאפה לא נשאר טרי ביום למחרת.
ניתן להכין את הגלילים ולהקפיא במשך כחודש וכשרוצים לאפות מפשירים, פורסים, מעצבים ואופים.
אם אין לכם מכונת פסטה אפשר לרדד את הבצק גם עם מערוך. תיקחו בחשבון שזו עבודה קצת יותר קשה וחשוב לרדד לעובי דק מאוד עד בצק שקוף כדי לקבל תוצאה טובה.
חשוב לא לוותר על קירור גליל הבצק.
זהו, עכשיו אפשר להתחיל!
ספוליאטלה במילוי גבינה מתוקה ( 16 יחידות ):
לבצק:
500 גרם קמח
200 גרם מים
25 גרם דבש
5 גרם מלח
200 גרם חמאה רכה מאוד (למריחה)
למילוי גבינה:
500 גרם גבינת כנען 5% של תנובה
1 ביצה
1/2 כוס סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
1/3 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32% של השף הלבן
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק – בקערת המיקסר מניחים קמח, מים, דבש ומלח, מחברים וו לישה ומתחילים בלישה על מהירות בינונית עד קבלת בצק מעט יבש. משך הלישה כ- 10 דקות.
לאחר קבלת הבצק עוטפים אותו בניילון נצמד ומשאירים בטמפרטורת החדר המשך כ- שעתיים.
לאחר שהבצק נח מתחילים בתהליך.
לא לשים את הבצק ולא משנים את הצורה שלו, עובדים עם הבצק בעדינות.
מניחים את הבצק על משטח מקומח, מחלקים ל- 2 חתיכות. עובדים עם חתיכת הבצק הראשונה.
מרדדים מעט ולאחר מכן מתחילים לעבוד עם מכונת הפסטה.
מתחילים לרדד את הבצק במכונת הפסטה החל משלב מספר 1 עד שמגיעים לשלב מספר 9. תשימו לב שבכל פעם כשאתם מעבירים את הבצק במכונת הפסטה חשוב לקמח את הבצק כדי שלא ידבק.
בסוף התהליך נקבל בצק דק מאוד.
מורחים על המלבן הדק 100 גרם חמאה רכה ( את ה-100 הנותרים משאירים לחתיכה השנייה) אפשר להיעזר בפלטה קטנה או בעזרת הידיים. חשוב מאוד שכל הבצק יהיה עם חמאה.
ועכשיו מתחילים לגלגל לגליל אחד שמנמן.
מתחילים מהקצה הצר ובכל פעם מותחים מעט את הבצק הכי דק שאפשר, מגלגלים את הבצק צמוד.
את הגליל השמנמן שנקבל עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך 12 שעות לפחות.
ועכשיו חוזרים על אותן הפעולות עם החתיכה השנייה.
לאחר 12 שעות מכינים את המלית- בקערה מניחים גבינת כנען , סוכר, ביצה, אינסטנט פודינג וניל ושמנת מתוקה, מערבבים הכל ביחד עד קבלת מלית יציבה.
מתחילים בהרכבה-
מחממים תנור ל- 180 מעלות, מצב סטטי.
מוציאים את הגליל מהמקרר, מסירים את שכבת הניילון נצמד ופורסים את הגליל לחתיכות בעובי 1.5 ס"מ.
לוקחים את החתיכה שפרסנו ובעזרת 2 האגודלים מרחיבים לצורת קונכייה. מתחילים מהמרכז ויוצאים החוצה בתנועה סיבובית חשוב שהבצק יהיה דק ולא עבה.
לאחר מכן מחזיקים את הקונכייה בכף היד ובמרכז מניחים מהמלית, סוגרים את קצוות הקונכייה ומניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה. כך ממשיכים עם שאר החתיכות שפרסנו. ממשיכים כך גם עם הגליל השני.
מכניסים לאפייה כ- 30 דקות או עד הזהבה.
לאחר מכן מוציאים מהתנור מחכים 10 דקות ומפדרים באבקת סוכר.
ואז זוללים!
פרסום ממומן בשיתוף תנובה
[js-disqus]