fbpx

סטייק כרוב צלוי בתנור על לאבנה

4 יוני 2023 מאת עדי קלינגהופר

סטייק כרוב צלוי בתנור על לאבנה ( 8 יחידות ):

 

כרוב לבן גדול

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס

צ'ילי גרוס

סילאן

 

1 חב' לאבנה עיזים של פיראוס

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-185 מעלות, טורבו.

מסירים 2 שכבות חיצוניות של הכרוב.

פורסים את הכרוב לחצי ף לאחר מכן פורסים לפרוסות , סך הכל יצאו לכם 8 יחידות.

מניחים את פרוסות הכרוב על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.

מעל פרוסות הכרוב מזלפים שמן זית בנדיבות , מפזרים מלח גס, פלפל שחור גרוס, צ'ילי גרוס ולבסוף מזלפים סילאן ( אני זילפתי כף מעל כל פרוסה, אפשר לפי טעמכם האישי )

מכניסים את כרוב לאפייה כ- 30 דקות או עד שהכרוב מעט שחום ורך מספיק.

מניחים לצינון קל בצד.

 

ועכשיו מצלחתים – בוחרים צלחת הגשה גדולה, מניחים במרכז הצלחת את לאבנה העיזים, מורחים על שטח כל הצלחת. מעל מזלפים מעט שמן זית ומניחים בעדינות את פרוסות הכרוב.

 

מגישים את המנה מיד לאחר ההרכבה ואוכלים. מומלץ לאכול ביס של כרוב ביחד עם הלאבנה

[js-disqus]