סהרוני שקדים מצופים שקדים פרוסים
סהרוני שקדים ענקיים מצופים שקדים פרוסים ( 25 עוגיות ):
לבצק:
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם שקדים טחונים
1 ו – 2/3 כוסות קמח כוסמין לבן של "סוגת"
1/4 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
לציפוי:
1 חלמון מהול ב- 1 כף חלב
100 גרם שקדים פרוסים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקערה מניחים חמאה, אבקת סוכר, שקדים טחונים, קמח, מלח ואבקת אפייה, מחברים וו גיטרה ומערבבים הכל עד קבלת בצק אחיד וחלק.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעה.
לאחר קירור מגיע שלב העיצוב.
מחלקים את הבצק ל-25 חתיכות. מכל חתיכה יוצרים נחש ומעצבים בצורת חצי ירח.
מניחים את העוגיות על מגש מרופד בנייר אפייה, מניחים במרווחים כי העוגיות מתרחבות מעט במהלך האפייה.
לאחר הנחת העוגיות מברישים בחלמון עם חלב, ממש מעט.
מניחים בצלחת רחבה את השקדים הפרוסים, לוקחים בזהירות את העוגייה ומניחים את הצד המוברש על השקדים הפרוסים כך שידבקו לבצק, אם יש צורך מהדקים מעט עם הידיים.
כך חוזרים עם כל העוגיות, מניחים בחזרה על נייר האפייה ומכניסים לאפייה כ- 15 דקות, עד מעט הזהבה.
לאחר האפייה מפדרים באבקת סוכר בנדיבות ומניחים לצינון בצד כחצי שעה.
לאחר חצי שעה של התייצבות ניתן לארוז בקופסא.
את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.
פרסום ממומן בשיתוף "סוגת".
[js-disqus]