fbpx

מקלות בייגלה ירושלמי במילוי גבינות

22 אוגוסט 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

מקלות בייגלה ירושלמי במילוי גבינות (15 יחידות מקלות בייגלה ) :

 

לבצק:

1 ק”ג קמח

25 גרם שמרים טריים / 12 גרם שמרים יבשים

6 כפות סוכר

6 כפות שמת זית

3  כוסות מים פושרים

1 כפית מלח

 

לציפוי:

400 גרם שומשום

קערת מים

 

למילוי:

1 חבילת גבינת חמד 16% של תנובה

200 גרם גבינת פטה 5%

200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

 

להברשה: שמן זית

 

 

אופן ההכנה:

 

מחממים את התנור ל-210 מעלות, טורבו.

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר מחברים וו לישה ומתחילים לערבב על מהירות נמוכה.

 

מוסיפים את המים בהדרגה , מוסיפים את השמן זית והמלח, ממשיכים ללוש על מהירות בינונית כ- 10 דקות, עד קבלת בצק חלק ומעט דביק.

 

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים להתפחה עד הכפלת הנפח ( בערך כשעה).

 

אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק ל-15 כדורים.

ומניחים להתפחה במשך כ- 25 דקות.

 

בינתיים מכינים את המילוי- מגרדים בפומפייה גבינת חמד , פטה ומוצרלה, מניחים בקערה ומערבבים היטב.

 

לאחר מנוחת הכדורים. מניחים כל כדור על משטח מקומח, מרדדים למלבן.

במרכז כל מלבן מניחים מהמלית לאורך המלבן. סוגרים את הקצוות כך שתתקבל "רצועה"/"נחש".

חוזרים כך עם כל הכדורים.

 

מעבירים רצועה לקערת המים, לאחר מכן לקערת השומשום ומצפים היטב.

מניחים את הרצועות המצופות בשומשום על מגש מרופד בנייר אפייה ומניחים להתפחה קצרה במשך כ- 15 דקות.

 

לאחר מכן מכניסים לאפייה כ- 15 עד 20 דקות או עד הזהבה מלאה.

 

לאחר האפייה מברישים במעט שמן זית ומגישים.

 

מקלות הבייגלה במיטבם ביום האפייה, ניתן להקפיא ישר לאחר האפייה ולשמור בהקפאה במשך כשבוע ימים.

 

[js-disqus]