מקלות בייגלה ירושלמי במילוי גבינות
מקלות בייגלה ירושלמי במילוי גבינות (15 יחידות מקלות בייגלה ) :
לבצק:
1 ק”ג קמח
25 גרם שמרים טריים / 12 גרם שמרים יבשים
6 כפות סוכר
6 כפות שמת זית
3 כוסות מים פושרים
1 כפית מלח
לציפוי:
400 גרם שומשום
קערת מים
למילוי:
1 חבילת גבינת חמד 16% של תנובה
200 גרם גבינת פטה 5%
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
להברשה: שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-210 מעלות, טורבו.
בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר מחברים וו לישה ומתחילים לערבב על מהירות נמוכה.
מוסיפים את המים בהדרגה , מוסיפים את השמן זית והמלח, ממשיכים ללוש על מהירות בינונית כ- 10 דקות, עד קבלת בצק חלק ומעט דביק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים להתפחה עד הכפלת הנפח ( בערך כשעה).
אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק ל-15 כדורים.
ומניחים להתפחה במשך כ- 25 דקות.
בינתיים מכינים את המילוי- מגרדים בפומפייה גבינת חמד , פטה ומוצרלה, מניחים בקערה ומערבבים היטב.
לאחר מנוחת הכדורים. מניחים כל כדור על משטח מקומח, מרדדים למלבן.
במרכז כל מלבן מניחים מהמלית לאורך המלבן. סוגרים את הקצוות כך שתתקבל "רצועה"/"נחש".
חוזרים כך עם כל הכדורים.
מעבירים רצועה לקערת המים, לאחר מכן לקערת השומשום ומצפים היטב.
מניחים את הרצועות המצופות בשומשום על מגש מרופד בנייר אפייה ומניחים להתפחה קצרה במשך כ- 15 דקות.
לאחר מכן מכניסים לאפייה כ- 15 עד 20 דקות או עד הזהבה מלאה.
לאחר האפייה מברישים במעט שמן זית ומגישים.
מקלות הבייגלה במיטבם ביום האפייה, ניתן להקפיא ישר לאחר האפייה ולשמור בהקפאה במשך כשבוע ימים.
[js-disqus]