מיני בורקס גבינות ותרד
כמה דברים לפני שמתחילים:
המתכון הוא קליל אוין איפה או איך להסתבך. אפשר להשאיר גם את 2 הגלילים כמו שהם ולפרוס לאחר האפייה.
אפשר לגוון עם הגבינות במילוי ולהוסיף מוצרלה ,גאודה, גבינת עיזים וכו'.
אפשר להוריד את התרד לגמרי ונקבל פשוט בורקס גבינות.
מיני בורקס גבינות ותרד ( 24 יחידות ):
1 חבילת בצק עלים מופשרת על פי הוראות היצרן
למלית גבינות:
250 גרם גבינת מסקרפונה של השף הלבן
200 גרם גבינת פטה מגורדת
100 גרם גבינת טוב טעם / כנען
מלח
פלפל
200 גרם תרד קצוץ
חלמון להברשה
שומשום לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מתחילים עם המלית- בקערה מניחים את הגבינות , מסקרפונה, פטה וטוב טעם, מוסיפים את התרד , מלח ופלפל , מערבבים היטב עד קבלת מלית אחידה ויציבה.
פורסים את הבצק עלים על משטח עבודה וחוצים לאורכו, כך שנקבל 2 מלבנים.
מניחים במרכז כל מלבן מלית גבינה כך שנקבל פס מלית.
סוגרים את הבצק , מניחים צד אחד מעל המלית וסוגרים את הצד השני והופכים כך שהפתח יהיה כלפי מטה.
כך חוזרים עם הבצק השני.
פורסים את הבצק לחתיכות כך שנקבל 24 יחידות של בורקס.
מניחים את הבורקסים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה, מברישים עם חלמון ומיד לאחר מכן מפזרים שומשום.
מכניסים לאפייה כ- 20 דקות או עד הזהבה מלאה.
מוציאים מאפייה, מחכים מספר דקות לצינון ואוכלים.
פרסום ממומן בשיתוף "השף הלבן"
[js-disqus]