מאפינס דבש ושוקולד מריר
מאפינס דבש ושוקולד מריר ( 16 יחידות ):
3 ביצים בגודל L
1 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום בהיר
1 כוס שמן
1 כוס דבש
2.5 כוסות קמח
1 כוס תה פושר מ- 2 תיונים ( או כוס מים רותחים עם כף קפה נמס )
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה
קורט מלח
1/2 כפית קינמון טחון
300 גרם מטבעות שוקולד מריר של עלית
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-165 מעלות.
בקערה מניחים ביצים,שמן , סוכר לבן וחום , טורפים מעט רק עד איחוד. מוסיפים את הדבש וטורפים שוב עד איחוד.
מוסיפים את הקמח , אבקת אפייה, אבקת סודה , מלח וקינמון, טורפים היטב עד איחוד מלא של החומרים.
לבסוף מוסיפים את כוס התה וטורפים עד בלילה אחידה ונוזלית ללא גושים.
בקערה נפרדת מניחים מטבעות שוקולד ו-2 כפות קמח ומערבבים היטב עד שכל השוקולד מריר מצופה קמח.
מעבירים את השוקולד אל קערת הבלילה ומקפלים.
מניחים את הבלילה בצד ל-10 דקות ומערבבים שוב.
מוזגים את הבלילה אל תבניות שהברשנו בחמאה (כ 3/4 גובה ), מפזרים מעט מטבעות שוקולד מריר ומכניסים לאפייה כ-20 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
[js-disqus]