מאפה קמטוטי פילו וגבינות משפחתי
מאפה קמטוטי פילו וגבינות ( תבנית / מחבת בקוטר 22)
1 חבילת דפי פילו מופשר כל פי הוראות היצרן (14 דפים )
100 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה –
1 גבינת שמנת נפוליאון ( 225 גרם )
1 חב' פתיתי טריו של השף הלבן
200 גרם גבינה בולגרית מגורדת
3 כפות קוטג'
אפשר לתבל מעט מלח פלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב טורבו.
מתחילים עם מלית הגבינה- בקערה מניחים גבינת שמנת, פתיתי גבינה טריו, גבינה בולגרית, קוטג' ומערבבים היטב עד קבלת מלית יציבה.
ועכשיו עוברים להרכבה – משמנים מחבת או תבנית עגולה. מניחים דף פילו בתחתית התבנית ומברישים בחמאה. מעל מניחים שוב דף פילו, הברשה של חמאה וכך חוזרים עם עוד 6 דפים ( סה"כ 7 דפים ).
מעל דפי הפילו מניחים את מלית הגבינה, משטחים עם כף.
ושוב מניחים מעל המלית דף פילו, הברשה של חמאה וכך חוזרים עם עוד 6 דפים נוספים ( סה"כ 7 דפים ).
את העודפים שנשארו בצדדים מרימים כלפי מלמעלה ויוצרים מראה מרושל. מברישים בחמאה ומכניסים לאפייה כ- 40 דקות או עד הזהבה מלאה.
מוציאים, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים מעט צ'ילי גרוס ומחכים לצינון קל 30 דקות.
פורסים ואוכלים!
[js-disqus]