לחמניות שיבולת שועל רכות ומדהימות
לחמניות שיבולת שועל רכות ומדהימות ( 16 לחמניות ):
לבצק:
380 גרם קמח
15 גרם שמרים טריים
100 גרם קוואקר
70 גרם דבש
2 ביצים
30 גרם חמאה
240 מ"ל מים
קורט מלח
ביצה להברשה
קוואקר לקישוט מעל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות, טורבו.
בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים , שיבולת שועל , דבש, ביצים ומים , מחברים וו לישה ומתחילים בפעילות המיקסר על מהירות בינונית מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש כ- 15 דקות עד קבת בצק אחיד וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.
לאחר הכפלת הנפח מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח, מחלקים את הבצק ל-14 חלקים.
כל חלק מרדדים למלבן ולאחר מכן מגלגלים כדי לקבל לחמנייה ארוכה.
את הלחמניות מניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה במרווחים שווים ומשאירים בטמפ' החדר עד הכפלת הנפח ( 30-50 דקות ).
לאחר הכפלת הנפח מברישים את הלחמניות בביצה , מפזרים מעל קוואקר לקישוט ומכניסים לאפייה כ- 15-20 דקות או עד הזהבה של הלחמניות.
מוציאים את הלחמניות מאפייה, מצננים ומכינים איתן סנדוויץ' טעים (:
את הלחמניות שומרים בשקית אטומה בטמפרטורת החדר 5 ימים או במקפיא כחודש ימים.
[js-disqus]