fbpx

לחמניות שום ממכרות מבצק חלב רך

27 אפריל 2021 מאת עדי קלינגהופר

כמה דברים לפני שמתחילים:

את הלחמניות אני ממליצה לאפות בתבנית עם מסגרת. זאת אומרת תבנית פיירקס או תבנית אפייה ( מתכת , אלומיניום) כך שתקבלו לחמניות גבוהות.

הלחמניות טעימות מאוד ביום ההכנה שלהן וגם למחרת לאחר חימום קצר במיקרוגל.

ניתן להכין את הבצק לילה מראש ולהתפיח במקרר.

את הבצק ניתן לשדרג עם אבקת שום ופטרוזיליה במהלך ההכנה ( ניתן להוסיף בשלב הוספת הקמח ).

 

לחמניות שום מבצק חלב רך ( 25 יחידות ):

 

לבצק:

500 מ"ל חלב

40 גרם שמרים טריים

4 כפות סוכר

2 ביצים

840 גרם קמח

90 גרם חמאה רכה

 

לציפוי שום:

3 שיני שום טריות קצוצות דק

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

150 גרם חמאה מומסת

קורט מלח

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות מצב טורבו.

 

בקערת המיקסר מניחים חלב, שמרים וסוכר. מערבבים מעט ומניחים כ-10 דקות בצד.

לאחר מכן מחברים וו לישה למיקסר, מתחילים לערבב.

מוסיפים את הביצים והקמח מערבבים במשך כ-5 דקות ולאחר מכן מוסיפים את החמאה הרכה. ממשיכים ללוש בקערת המיקסר לפחות כ- 15 דקות! זמן הלישה הוא חשוב.

לאחר כל 20 דקות הלישה נקבל בצק רך ודביק מעט, מעבירים לקערה משומנת ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח או לילה במקרר.

 

לאחר התפחה ממשיכים בעיצוב הלחמניות.

 

מחלקים את הבצק ל- 25 חתיכות, כל חתיכה של בצק שוקלת 60 גרם.

כל חתיכת בצק מגלגלים לכדור ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

משאירים את הכדורים בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח.

 

לאחר הכפלת הנפח מכניסים את הלחמניות לאפייה כ- 15 עד 20 דקות או עד הזהבה של החלק העליון.

 

בזמן שהלחמניות באפייה מכינים את הציפוי: בקערה מניחים חמאה מומסת , פטרוזיליה קצוצה דק ואת שיני השום הכתושות או הקצוצות, מערבבים היטב עד שהכל מתאחד.

 

מוציאים את הלחמניות מאפייה כשהן זהובות, מברישים בנדיבות! מהציפוי חמאה שלנו.

מניחים בצד להצטננות. לאחר מספר דקות מומלץ להבריש שוב.

 

מעל הלחמניות ניתן לגרד גם גבינת פרמז'ן. את הלחמניות שומרים בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה.

 

 

[js-disqus]