לחמניות חלב מתוקות
לחמניות חלב רכות ומתוקות ( 20 יחידות ):
600 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים
70 גרם סוכר
40 גרם חלב מרוכז
1 ביצה M
170 גרם מים
160 גרם חלב
60 גרם חמאה
קורט מלח
להברשה: 30 גרם חמאה מוסמת
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים קמח, סוכר, שמרים ומתחילים לערבב עם וו לישה. תוך כדי פעילות המיקסר מוסיפים חלב ומים , ולאחר מכן מוסיפים את הביצה והחלב המרוכז. ממשיכים ללוש כ-7 דקות לפחות עד בצק אחיד. מכסים את קערת המיקסר ומניחים בצד כ-20 דקות.
לאחר 20 דקות מוסיפים חמאה וקורט מלח וממשיכים ללוש במשך כ-10 דקות עד בצק דביק , אחיד וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה מקומחת מכסים את הקערה ומתפיחים בטמפרטורת החדר או במקרר למשך הלילה.
לאחר התפחת הבצק ממשיכים. מחלקים את הבצק לחתיכות ( כל חתיכה שוקלת בין 50 עד 55 גרם ) , את החתיכות ששקלנו מכדררים לכדור חלק.
את הכדורים מניחים במרווחים לא גדולים ( כדי שיתפחו לגובה ) בתבנית ריבוע מרופדת בנייר אפייה. משאירים להתפחה עד הכפלת הנפח בין 30 עד 60 דקות ( תלוי במזג האוויר ).
בינתיים מחממים את התנור ל-190 מעלות, מצב סטטי ( חום עליון תחתון).
לאחר התפחה מלאה מכניסים את הכדורים לאפייה עד הזהבה במשך כ-15 עד 20 דקות.
לאחר אפייה מוציאים מהתנור, מברישים במעט חמאה ומשאירים להצטננות בצד.
לאחר כ-20 ניתן להוציא את הכדורים מהתבנית ולהפריד אותם, ניתן כמובן גם להשאיר אותם ביחד ולהפריד כל פעם כשרוצים לאכול.
את הלחמניות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר או בהקפאה.
[js-disqus]