חצ'אפורי גבינות מטורף
חצ'אפורי גבינות ( 4 יחידות גדולות / 6 יחידות אישיות ):
לבצק:
500 גרם קמח
21 גרם שמרים טריים
2 כפות סוכר
350 גרם מים פושרים
4 כפות שמן זית
1 כף מלח
מילוי גבינות:
250 גרם גבינת טוב טעם
250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
200 גרם גבינת פטה
4 חלמונים לשלב הסופי
אופן ההכנה:
מתחילים עם הבצק – בקערת המיקסר מניחים קמח, סוכר ושמרים טריים , מחברים וו לישה ומתחילים בפעילות המיקסר על מהירות נמוכה.
מוזגים מים בהדרגה ומוסיפים שמן זית לאחר כ- 5 דקות מוסיפים מלח.
ממשיכים ללוש את הבצק במשך כ- 10 דקות. נקבל בצק דביק ומעבירים לקערה משומנת , מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.
לאחר מכן מורידים את האוויר , מחלקים ל- 4 כדורים, מכסים ומניחים להתפחה כ- 30 דקות.
בינתיים מכינים את המלית – בקערה מניחים גבינת טוב טעם, גבינת מוצרלה וגבינת פטה, מערבבים היטב עד קבלת מלית יציבה.
מעצבים את החצ'אפורי –
מחממים תנור ל- 200 מעלות , טורבו.
לוקחים כדור בצק , משטחים מעט עם הידיים ומרדדים לעיגול בקוטר 20-25 ס"מ.
מגלגלים את השוליים וצובטים את הקצוות , יוצרים מעין סירה.
מעבירים את הבצק בזהירות עם 2 הידיים אל נייר האפייה. כך חוזרים עם כל הבצק.
במרכז הסירה שיצרנו מניחים כף גדושה של מלית גבינות ובעזרת הידיים מפזרים באופן אחיד.
מכניסים את הבצקים לאפייה כ- 20 דקות או עד שהבצק מתחיל להזהיב.
מוציאים מאפייה, מניחים באמצע כל חצ'אפורי חלמון ומכניסים לאפייה נוספת כ- 3 עד 4 דקות.
לאחר מכן מברישים את קצוות הבצק בשמן זית / חמאה.
ומגישים כשהמאפה חם!
איך אוכלים אותו? מערבבים עם מזלג את החלמון עם הגבינות / בוצעים חתיכה מהבצק ואיתו מערבבים. וזוללים.
[js-disqus]