חיתוכיות בייגלה ולוטוס
איך אני אוהבת את השילוב הזה – של מתוק ומלוח .. וכשזה מגיע בצורת חטיף זה רק משתבח!
תכירו את החיתוכיות הממכרות האלו שנכנסות לקטגוריה של " כל אחד יכול " …
חיתוכיות בשילוב של לוטוב , בייגלה , חמאת בוטנים ושוקולד חלב – בסוף הן מקבלות מרקם של חטיף רך וטעים טעים! אם אתם רוצים לקשט אפשר לצפות עם ממרח לוטוס ( ממש לא חייבים, אפשר גם פשוט לחתוך לקוביות קטנות ) .
כמה דברים לפני שמתחילים:
את הממרחים ( לוטוס / חמאת בוטנים ) אפשר להחליף בכל ממרח אחר באותו המרקם ובאותה הכמות.
אני לא ממליצה להוריד את השוקולד החלב הוא לגמרי מוסיף למרקם ולטעם. אבל אם במקרה אתם פחות בעניין, אפשר להחליף אותו לשוקולד מריר או לבן ואפשר גם להוריד אותו. תקחו בחשבון שאם אתם מורידים את השוקולד החיתוכיות יצאו קצת פחות רכות.
חיתוכיות בייגלה ולוטוס ( תבנית ריבוע 20*20):
200 גרם עוגיות לוטוס
200 גרם בייגלה
250 גרם ממרח לוטוס
250 גרם ממרח חמאת בוטנים
200 גרם שוקולד חלב
30 גרם חמאה
לציפוי:
150 גרם ממרח לוטוס
עוגיות לוטוס
בייגלה
אופן ההכנה:
במעבד מזון מניחים עוגיות לוטוס ובייגלה, טוחנים עד ממש כמעט אבקה או פירורים דקים.
בקערה מניחים ממרח לוטוס, חמאת בוטנים, שוקולד חלב וחמאה , ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
אל הקערה מוסיפים את העוגיות והבייגלה שטחנו לאבקה, מערבבים היטב עד בלילה אחידה , היא תצא לכם מעט סמיכה.
את הבלילה מעבירים לתבנית ריבוע מרופדת בנייר אפייה. משטחים בעזרת כף ומעבירים למקפיא לשעתיים.
מכינים את הציפוי: בקערה מניחים את ממרח הלוטוס, מחממים ממש מעט בין חצי דקה עד דקה רק עד שהממרח הופך נוזלי
מוזגים את הציפוי מעל החטיף הקפוא , מקשטים עם בייגלה ועוגיות לוטוס ומחזירים להקפאה נוספת כחצי שעה או עד התייצבות.
לאחר מכן מחלצים מהתבנית ופורסים לריבועים. את החיתוכיות שומרים במקר במשך כשבוע בקופסא אטומה!
[js-disqus]