fbpx

בורקס פטריות וגבינות

19 ינואר 2023 מאת עדי קלינגהופר

 

בורקס פטריות וגבינות ( 6 יחידות גדולות ):

 

בצק עלים מופשר על פי הוראות היצרן ( 600 גרם )

 

למלית:

סלסלה פטריות שמפיניון שפרסנו

בצל לבן חתוך לרצועות

 

1 חבילה של גבינת חמד 5% של תנובה

1 קוטג' 5%

1 ביצה

200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

קורט פלפל שחור

 

ביצה להברשה

שומשום לקישוט

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות , טורבו.

 

מחממים שמן זית במחבת, כאשרר השמן חם מוסיפים את הבצל והפטריות, מוסיפים מלח ופלפל ומטגנים על להבה נמוכה עד צמצום של הפטריות. מניחים בצד לצינון.

 

בקערה מפוררים גבינת חמד מוסיפים קוטג', ביצה, גבינת מוצרלה, מעט פלפל ואת הבצל עם הפטריות שטיגנו, מערבבים הכל היטב.

 

פורסים את בצק העלים על משטח וחותכים למלבן.

מניחים בחלק הרחב של המלבן פס מהמילוי , וסוגרים מגלגלים 2 גלגולים וחותכים. את הרולדה מגלגלים לשבלול ומניחים על נייר אפייה. כך חוזרים עם שאר הבצק.

 

את הבורקס מברישים בביצה, מפזרים שומשום ומכניסים לאפייה כ -30 עד 40 דקות או עד הזהבה מלאה של הבצק.

 

מוציאים מאפייה, מצננים מעט ואוכלים.

ניתן להגיש עם ביצה, רסק עגבניות וסלט בצד.

 

פרסום ממומן בשיתוף תנובה.

[js-disqus]