fbpx

שוקו פאי מטוגן

15 נובמבר 2021 מאת עדי קלינגהופר

ההערות הכי חשובות שלי אליכם, לאחר ניסיונות רבים:

אל תתפתו לשים הרבה מילוי בפאי. אם יהיה יותר מידי מילוי הוא עלול להיפתח במהלך הטיגון ואז השוקולד יברח החוצה וכל השמן הלך.

את הצדדים של הפאי תסגרו היטב! גם אם זה נראה לכם פחות אסתטי בטיגון זה מסתדר. אם לא תסגרו היטב את הצדדים גם עם אצבעות וגם עם מזלג הפאי בוודאות יפתח לכם ואז כל השוקולד יברח החוצה וזה לא מומלץ.

כשהשוקולד בורח החוצה מהפאי הוא ״מלכלך״ את כל השמן ואז השמן הולך לפח. חבל גם על השמן וגם על כל יחידות הפאי שיהרסו לכם במהלך הטיגון.

חשוב לסגור את הבצק גם עם מיד בצדדים כך ידבק טוב יותר.

 

שוקו פאי מטוגן ( 13 יחידות בינוניות ) :

 

500 גרם חבילת בצק עלים מופשרת על פי הוראות היצרן

300 גרם שוקולד מריר

250 מ״ל שמנת להקצפה 38% של השף הלבן

 

לטיגון:

2 ליטר שמן

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הגנאש: בקלחת קטנה מניחים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה, לאחר מכן מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד המריר. טורפים היטב עד קבלת גנאש חלק ואחיד. את הגנאש מעבירים לקערה ומכניסים למקפיא למשך שעתיים או עד התייצבות של הגנאש ( מומלץ כל חצי שעה לערבב ולבדוק ).

 

לאחר מכן מעבירים את הגנאש לשקית זילוף ושומרים במקרר עד ההרכבה.

 

ממשיכים עם בצק העלים. פורסים את הבצק , פורסים למלבנים בגודל 5*11 ס״מ ( בערך, זה לא חייב להיות מדויק ), מברישים את צידי המלבן במים , במרכז המלבן מזלפים 2 פסים של גנאש שוקולד קר ( לא להגזים עם המילוי כדי שלא יפתח בטיגון) מניחים מעל את המלבן השני. מהדקים היטב! עם האצבעות מסביב לגנאש כך שנבטיח שהוא לא יברח במהלך הטיגון. לאחר מכן בעזרת מזלג ״נחתום״ את צידי המלבן.

 

עם סכין חדה ניישר את המלבן ונקבל את פאי מלבני מושלם.

 

את כל יחידות הפאי מניחים על נייר אפייה ומכניסים להקפאה כחצי שעה ( בשלב הזה אפשר להקפיא עד כשבוע ).

בזמן שהפאי בהקפאה מחממים שמן. בסיר עמוק מניחים 2 ליטר שמן , מחממים מעל להבה בינונית ומחכים עד להגעה של 180 מעלות.

 

כאשר השמן רותח והפאי היה לפחות 30 דקות בהקפאה מתחילים לטגן.

מכניסים בכל סיבוב 2-4 יחידות פאי מטגנים מכל צד עד הזהבה, חשוב לטגן היטב כדי שהבצק יקבל את החום גם מבפנים.

 

לאחר שהפאי זהוב לחלוטין מוציאים לצלחת הגשה עם נייר סופג, ניתן לפדר עם מעט אבקת סוכר, מחכים מספר דקות וזוללים!

 

פרסום בשיתוף השף הלבן.