fbpx

צ'ורוס קלאסי הכי טעים שיש

11 נובמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

הצ'ורוס במיטבו ביום ההכנה, והכי הכי טעים בקירוב לזמן הטיגון.

את הצ'ורוס זילפתי עם צנתר כוכב מספר 856.

את הצו'רוס ניתן לזלף מעל נייר אפייה ולאחר מכן להקפיא במשך כשבועיים. לאחר ההקפאה ניתן להוציא ולטגן.

תקחו בחשבון שהצ'ורוס מתנפח מעט באפייה , ככל שהצנתר יהיה יותר רחב, ככה הצ'ורוס יהיה עבה יותר.

 

צ'ורוס ספרדי קלאסי הכי טעים שיש: 

 

לבצק:

90 גרם חמאה

30 גרם סוכר חום בהיר ( 3 כפות )

קורט מלח

350 גרם מים ( כוס אחת + 1/2 כוס פחות 2 כפות )

180 גרם קמח ( כוס אחת + 1/3 כוס  + כפית )

150 גרם ביצים

 

לטיגון: 1.5 ליטר שמן קנולה

 

לציפוי:

200 גרם סוכר לבן

2 כפיות קינמון טחון

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם הבצק: בקלחת מניחים חמאה, מים וסוכר, מביאים לרתיחה על להבה נמוכה.

לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומערבבים במהירות בעזרת כף עץ עד קבלת בצק אחיד! לאחר קבלת בצק אחיד ממשיכים לערבב מעל הלהבה הנמוכה במשך כשתי דקות.

מעבירים את הבצק לקערת המיקסר, מחברים וו גיטרה ומפעילים על מהירות נמוכה במשך כ-10 דקות או עד שהבצק מתקרר ( הבצק חייב חייב להתקרר ).

לאחר קירור הבצק , ממשיכים את פעילות המיקסר ומוסיפים תוך כדי את הביצים ( מוסיפים ב-3 פעימות ) כל הוספת ביצה הבצק מתפרק ולאחר מכן מתאחד, מחכים עד שהבצק יתאחד ומוסיפים את שאר הביצים.

ממשיכים לערבב עד קבלת בצק אחיד, גמיש ולא נוזלי! חשוב מאוד. לאחר מכן מעבירים את הבלילה לשקית זילוף עם צנתר כוכב.

 

מחממים את השמן בסיר רחב , תשימו לב שהוא על להבה נמוכה כדי שלא ישרף. טמפרטורת הטיגון הנכונה היא בין 165-170 מעלות.

 

עכשיו יש 2 אפשרויות לזילוף הצ'ורוס: או שתזלפו את הצ'ורוס ישירות אל תוך השמן החם.

אפשרות שנייה היא, לגזור חתיכות מלבניות של נייר אפייה, להניח אותן על מגש ומעליהן לזלף פסים ארוכים של צ'ורוס , לאחר מכן להכניס להקפאה ל-20 דקות.

 

לבינתיים מכינים קערה עם סוכר וקינמון לציפוי, מערבבים הכל ביחד ומניחים בקערה גדולה כדי שהיה נוח לצפות את הצ'ורוס.

 

כשהשמן הגיע לטמפרטורת הטיגון הנכונה זה הזמן לזלף את הצו'רוס. מזלפים פסים ארוכים נעזרים עם סכין או מספריים כדי לחתוך אותו במהלך הזילוף.

אם הכנתם את פסי הצ'ורוס מעל נייר האפייה זה הזמן להוציא אותו מהמקפיא. להניח כל חתיכת נייר אפייה בשמן הרותח וכשהבצק מתנתק מהנייר להוציא את הנייר בעזרת מלקחיים.

 

מטגנים את הצ'ורוס משני הצדדים עד הזהבה מלאה. מניחים על נייר סופג למספר שניות ומיד מעבירים לקערת הסוכר והקינמון ( אל תבזבזו זמן, אחרי קירור הסוכר לא ידבק לכם) טובלים היטב מכל הצדדים ומניחים על צלחת הגשה.

כך חוזרים עם כל הצ'ורוס. מגישים בצד עם מטבלים כמו ריבת חלב, גנאש שוקולד או נוטלה ואוכלים ישר , כשזה חם!

בתיאבון (: