fbpx

עוגת קפה כמו בסטארבקס

12 אוגוסט 2020 מאת עדי קלינגהופר

יש מקומות קבועים בחו"ל שאנחנו כבר מכירים היטב , כמו סטארבקס למשל! שהפכה לה- בית קפה שמגיעים אליו בכל טיול לחו"ל.

ברוב הפעמים סטארבקס נמצא מתחת למלון ( ולא רק, יש אותם פשוט בכל מקום) , לכן רוב האנשים יורדים מיד בבוקר כדי לקנות קפה ומאפה.  הם כבר ידועים בכמה Bestseller מהחלון ויטרינה שלהם , כמו המאפינס אוכמניות , עוגת לימון וגם העוגת קפה שמככבת שם לא מעט ומגיעה כחתיכה ריבוע – עוגה בחושה מהממת , עם שכבת קינמון וסוכר חום ולמעלה קראמבלס קינמון מהמם.

עוגה פשוטה אבל מושלמת ליד הקפה – ולא סתם היא נקראת פשוט " עוגת קפה ".

עד שנגיע לסטארבקס ועד שיפתחו השמיים , החלטתי שהיא צריכה לככב בבתים של כולנו.

אז תכינו את הקפה!

כמה דברים לפני שמתחילים:

את העוגה מכינים ב – 2 תבניות אינגליש קייק או בתבנית עגולה בקוטר 24 , אם אתם מכינים את העוגה בתבנית אחת גבוהה תקחו בחשבון שזמן האפייה יתארך.

הבלילה של העוגה תצא לכם די בצקית אך אל תבהלו , אחרי האפייה תקבלו עוגה מושלמת!

חשוב לוודא שהעוגה מוכנה ולכן אני ממליצה להכניס קיסם לאחר האפייה ולבדוק שהוא יוצא נקי. קשה להבחין ככה אם היא אפויה או לא כי הבלילה היא לא נוזלית ולכן קיסם יעשה את העבודה.

העוגה בהתחלה נראית נמוכה אך אל תשכחו שהיא תופחת!

 

עוגת קפה כמו בסטארבקס ( 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 24):

 

לבלילת העוגה:

250 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר

1/4 כוס סוכר חום בהיר

3 ביצים

1 מיכל שמנת חמוצה- 200 מ"ל  ( ניתן להשתמש גם ב –  150 גרם )

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

¼1 כוסות חלב

¼3  כוסות קמח

1 כפית מלח

 

לשכבת קינמון:

2 כפיות קינמון טחון

3/4 כוס סוכר חום כהה

50 גרם פקאנים גרוסים דק

 

לקראמבלס:

90 גרם חמאה

1 כוס סוכר חום בהיר

1 כפית קינמון טחון

1 כוס קמח

 

אופציה לגלייז: 

1 כוס אבקת סוכר

1/2 כפית קפה נמס

2 כפות מים רותחים

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 165 מעלות.

 

בקערת המיקסר מניחים חמאה, סוכר לבן וסוכר חום, מתחילים להקרים בעזרת וו בלון. כאשר החמאה הופכת לקרם מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה וממשיכים לערבב, תשימו לב שלפעמים יש חמאה בתחתית לכן ממליצה להיעזר מידי פעם בלקקן.

מוסיפים את השמנת החמוצה, לאחר מכן מוסיפים את הקמח, מלח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ממשיכים לערבב ומידי פעם מגרדים את התחתית עם לקקן. מוסיפים לאחר מכן את החלב, ממשיכים לערבב עד איחוד, צריכה להתקבל לכם בלילה די כבדה ובצקית.

 

בקערה מכינים את שכבת הקינמון – מערבבים את כל המצרכים ביחד ומניחים בצד עד ההרכבה.

 

לקראמבלס: במעבד מזון מניחים חמאה , סוכר חום , קינמון וקמח , מעבדים עד פירורים דקים ומעבירים לקערה עד ההרכבה.

 

הרכבת העוגה: משמנים את התבנית ( אפשר גם לרפד בנייר אפייה ) , מניחים מחצית מהבלילה ומשטחים עם כף. מפזרים מעל את שכבת הקינמון כך שיכסה את כל שכבת העוגה.

מעל שכבת הקינמון מוסיפים את מחצית העוגה שנשארה , תניחו כל פעם כף מהבלילה וכשכל שכבת הקינמון תהיה מכוסה תשטחו את הבלילה כך שתהיה ישרה.

 

בחלק העליון מוסיפים את כל הקראמבלס ומכניסים לאפייה כ – 45 דקות עד שעה , תלוי בתבנית.

תשימו לב, אם תכניסו קיסם והוא יצא נקי העוגה מוכנה.

 

מכינים את הגלייז: בקערה מניחים מים רותחים וקפה, מערבבים היטב. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים עד מרקם נוזלי.

 

מחלצים את העוגה מהתבנית , מוזגים את הגלייז ופורסים. את העוגה שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.