fbpx

פרנץ' טוסט גבינה בגרסא המלוחה

26 פברואר 2022 מאת עדי קלינגהופר

בכל סוף ארוחת שישי אני דואגת לשמור על חלה אחת שאיתה אעשה ארוחת ערב במוצאי שבת.

בד"כ הארוחה היא פרנץ' טוסט ( מתוק ) או איזה ברד פודינג.

הפעם החלטתי ללכת על פרנץ' טוסט מלוח. כמו המתוק רק בגרסא המלוחה, שישתלב לי מושלם לארוחת הערב.

אל הבלילה הוספתי קצת תבלינים ( אפשר להתפרע ) ובמרכז שמתי פתיתי גאודה של " השף הלבן" כדי לקבל הקרמה מושלמת של הגבינה.

כדי לשדרג את ארוחת הערב תוסיפו ביצת עין , ויש לכם אחלה ארוחת ערב , בחמש דקות הכנה!

בתיאבון (;

 

פרנץ' טוסט גבינה בגרסא המלוחה ( 8 יחידות של פרנץ' טוסט כפול )

 

כיכר לחם / לחם פרוס

 

לבלילה:

3 ביצים

1/2 כוס חלב / שמנת לבישול

מלח

פלפל

צ'ילי גרוס ( אפשר לוותר )

פטרוזיליה קצוצה

 

למילוי:

50 גרם חמאה רכה + מעט אבקת שום / שום כתוש. אני ממליצה להוסיף גם מעט צ'ילי גרוס למי שאוהב חריף  ( מערבבים ביחד בקערה קטנה )

חבילת פתיתי גאודה של "השף הלבן"

 

אופן הכנה:

 

בקערה מניחים ביצים, חלב , פלפל , מלח ופטרוזיליה קצוצה, טורפים היטב הכל.

לוקחים 2 פרוסות, מורחים מהחמאה עם השום על כל פרוסה.

במרכז מניחים פתיתים של גבינת גאודה ( תשימו בנדיבות ) ומשאירים את השוליים ללא גבינה.

מניחים מעל את הפרוסה השנייה ומהדקים את השוליים כך ש- 2 הפרוסות ידבקו.

כך חוזרים עם שאר פרוסות הלחם ומניחים בצד עד הטיגון.

 

מחממים מחבת ומניחים כף חמאה.

בזמן שהחמאה נמסה טובלים בזהירות את פרוסות הלחם ש"הדבקנו" בבלילה של הביצים, טובלים היטב מ- 2 הצדדים ומניחים במחבת.

תשימו לב שטובלים את צמד הפרוסות רק כאשר המחבת פנויה לטיגון, לא משאירים בצד את הפרוסוטת עם בלילת הביצים.

מטגנים מ- 2 הצדדים על להבה נמוכה עד הזהבה. הטיגון לוקח מספר דקות.

מוציאים וכך חוזרים עם שאר פרוסות הלחם.

 

מניחים על צלחת הגשה, ניתן גם להוסיף מעל ביצת עין ויש לכם ארוחת ערב קלילה, מהירה וטעימה!

 

פרסום ממומן בשיתוף "השף הלבן".

 

 

לגרסא האפויה של הפרנץ' טוסט:

 

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

פורסים חלה / לחם לקוביות ומניחים בתבנית פיירקס .

מפזרים בין הקוביות פתיתי גאודה.

מערבבים את מצרכי הבלילה, ניתן להוסיף כל תיבול שאם אוהבים ומוזגים מעל הלחם שחתכנו לקוביות, מעבירים למקרר ל-20 דקות.

מוציאים מהמקרר ומפזרים בשכבה העליונה פתיתי גאודה.

מכניסים לאפייה כ- 25 דקות או עד הזהבה.

מוציאים ואוכלים!

 

 

[js-disqus]