fbpx

עוגיות פקאן מושלגות ורכות

7 ינואר 2021 מאת עדי קלינגהופר

עוגיות פקאן רכות ומושלגות, מנחמות והכי הכי טעימות!

עוגיות פשוטות ביותר להכנה.

הן מתאימות לכל רגע ביום ולכל יום, אבל בעיקר ליד הקפה או התה כשיש לכם רגע קטן לנוח.

דרך אגב שתדעו שהצנצנת של העוגיות האלו לא תחזיק כזה הרבה זמן … יומיים וזה נעלם!

אז , אתם מוכנים להתמכר?

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

הבצק של העוגיות יוצא חמאתי ומעט דביק אל תבהלו, לאחר קירור קצרצר זה מסתדר ונוח לגילגול.

חשוב מאוד לשים לב לזמני האפייה, העוגיות לא צריכות להשחים או להזהיב. העוגיות צריכות להשאר בהירות אך להתייצב מעט, כמובן שלאחר הצינון הן מתייצבות עוד יותר.

אם לא תחכו שהעוגיות יצטננו הן פשוט יתפרקו ואבקת הסוכר תימס.

כדי לקבל ציפוי לבן יותר ניתן לצפות את העוגייה פעמיים.

 

עוגיות פקאן מושלגות ורכות ( 25 עוגיות ):

 

200 גרם פקאן טבעי טחון

230 גרם חמאה קרה

50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)

50 גרם סוכר חום בהיר (1/4 כוס)

290 גרם קמח ( 2 כוסות + כף )

קורט מלח

 

לציפוי: 200 גרם אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי.

בקערת המיקסר מניחים סוכר לבן, סוכר חום וחמאה. בעזרת וו גיטרה מתחילים לערבב. תוך כדי ערבוב מוסיפים את הפקאן, הקמח והמלח, ממשיכים לערבב עד קבלת בצק אחיד ודביק מעט.

מעבירים את הבצק לקערה, מכסים עם ניילון נצמד ומניחים לקירור במקרר כחצי שעה.

 

לאחר קירור קצר , מכדררים מהבצק 25 כדורים שווים ומניחים במרווחים קטנים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

מכניסים לאפייה במשך כ- 15 או עד שהעוגיות מתייצבות מעט , תשימו לב שהן לא צריכות להשחים אחרת הן יצאו קשות.

מוציאים מהאפייה מצננים כחצי שעה.

מעבירים את אבקת הסוכר לקערה עמוקה. מגלגלים את העוגיות באבקת הסוכר בעדינות כי העוגיות רכות.

אם אתם רוצים ציפוי כפול של אבקת סוכר אפשר לגלגל פעמיים.

מניחים את העוגיות על מגש לצינון כחצי שעה.

לאחר מכן מעבירים לקופסא , העוגיות נשמרות בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה במשך כשבוע ( מניסיון שלי אחרי יומיים אין יותר עוגיות (: ! )