fbpx

עוגיות אלפחורס

12 מאי 2020 מאת עדי קלינגהופר

אלפחורס היא עוגייה דרום אמריקאית , מקור העוגייה – ארגנטינה ולמרות זאת היא מאוד אהובה על ישראלים.

עוגיית האלפחורס היא בין העוגיות האהובות שאני מכירה ואני יכולה גם להבין למה. עוגייה כל כך רכה, עדינה וטעימה .. היא פשוט נמסה בפה אין מישהו שהיא לא תכבוש.

 

אם אני משאירה מגש עוגיות כזה על השיש כשאני חוזרת בערב המגש נשאר ריק! כן כן , תאם תאכלו את העוגייה הזאת בלי לשים לב מרוב שהיא כזאת עדינה וטעימה.

העוגייה מורכבת מבצק רך ועדין חמאתי וטעים בדרך כלל מבוסס על קורנפלור, חלמונים וחמאה , יש אין סוף מתכונים לאלפחורס.

 

בשנים האחרונות אני רואה גרסאות מיוחדות וגם שונות, ממרחים אחרים או ציפויים מגוונים. אבל בסופו של דבר תמיד חוזרים למקור , כי הוא הכי טעים!

אז הנה היא , אחת העוגיות הכי טעימות שיש, בהצלחה ( בעיקר עם לשמור עוגיות לשאר המשפחה).

 

עוגיות אלפחורס ( 30-40 יחידות ):

 

220 גרם קמח ( ½1 כוסות + כף)

270 גרם קורנפלור ( 2 כוסות פחות כף)

1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה

160 גרם אבקת סוכר ( ½1 כוסות פחות כף)

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

4 חלמונים

1 כפית ווניל

קורט מלח

 

** אם אתם מרגישים שהבצק מעט יבש ניתן להוסיף 2 כפות חלב

 

למילוי : צנצנת ריבת חלב

 

לקישוט: קוקוס טחון

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-150 מעלות, מצב סטטי.

 

בקערת המיקסר מניחים אבקת סוכר וחמאה, מחברים וו גיטרה ומקרימים עד קרם.

מוסיפים את החלמונים והווניל וממשיכים בפעילות המיקסר. מידי פעם תיעזרו במרית כדי להוריד את החומרים בדפנות הקערה.

כאשר החומרים התאחדו מוסיפים קורנפלור קמח ואבקת סודה לשתייה, ממשיכים בערבוב המיקסר רק עד בצק אחיד חלק ומעט דביק.

 

את הבצק  עוטפים בניילון נצמד ומצננים כחצי שעה עד שעה במקרר.

 

אחרי צינון הבצק מוציאים את הבצק מקירור, מניחים על משטח מקומח ומרדדים לעובי דק של קצת פחות מחצי ס”מ , קורצים עיגולים בקוטר 4 ס”מ ומעבירים למגש אפייה מרופד בנייר אפייה.

 

מכניסים את העוגיות לאפייה כעשר דקות, העוגיות צריכות להישאר לבנות. מצננים את העוגיות ורק לאחר צינון ניתן לשחרר אותן מנייר האפייה.

 

מתאימים זוגות של עוגיות. מעבירים ריבת חלב לשקית זילוף ומזלפים ריבת חלב בחלק התחתון של העוגייה עם החלק השני סוגרים לעוגיית סנדוויץ’.

את העוגיות מגלגלים בקוקוס טחון וכך חוזרים עם שאר העוגיות.

 

את העוגיות שומרים בקירור בקופסא אטומה , מומלץ לאכול את העוגיות רק לאחר קירור.