fbpx

מאפה שמרים קינמון מטורף

2 ספטמבר 2021 מאת עדי קלינגהופר

מאפה שמרים קינמון מטורף ( 16 יחידות ):

 

לבצק שמרים:

470  גרם קמח

21 גרם שמרים טריים

1/2 כוס סוכר ( 100 גרם )

1 ביצה

240  מ"ל חלב

60 גרם חמאה

קורט מלח

 

 

למילוי:

125 גרם סוכר לבן

125 גרם סוכר חום כהה

240 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 כף קינמון

קורט הל טחון ( לא חובה )

 

לקישוט: גבישי סוכר

 

מי סוכר להברשה:

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

 

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הבצק- בקערת המיקסר מניחים חלב, שמרים וסוכר , מערבבים מעט ומניחים בצד לעשר דקות.

לאחר עשר דקות מנוחה, מחברים וו לישה, מוסיפים את הקמח ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה.

מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב. כשמתחיל להתקבל בצק אחיד מוסיפים את החמאה ההל והמלח וממשיכים ללוש את הבצק לפחות כעשר דקות, עד קבלת בצק חלק ודביק.

 

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים עם ניילון נצמד ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

 

 

לאחר התפחת הבצק ממשיכים לעיצוב השושנים.

מכינים את מילוי הקינמון:

בקערת המיקסר מניחים חמאה, סוכר לבן וסוכר חום ככה, קינמון , מחברים וו גיטרה ומערבבים עד שמתקבלת משחת קינמון נוחה למריחה.

 

מרדדים ( על משטח מקומח היטב!) את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ , מורחים את מלית הקינמון על שטח כל המלבן.

 

עושים קיפול של 3. מקפלים 1/3 מהמלבן ומעליו את ה 1/3 השני ( קיפול מעטפה ).

דואגים שהמשטח יהיה מקומח היטב ומרדדים למלבן בעובי 1/2 ס"מ ( אל תפחדו לקמח כל הזמן כדי שהבצק לא ידבק ).

 

את הבצק פורסים ל- 16 פסים, כל פס בצק מגלגלים לשושנה. את השושנים מניחים במרווחים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

 

מכסים את השושנים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.

 

לאחר התפחה מפזרים פניני סוכר / סוכר גבישי.

מחממים תנור ל- 170 מעלות מצב סטטי ( חום עליון תחתון )

לאחר התפחה מכניסים את השושנים לאפייה כ- 25 עד 30 דקות או עד שהבצק מזהיב.

 

בינתיים מכינים את הסירופ סוכר: בקלחת קטנה מרתיחים סוכר ומים ומורידים מהגז.

לאחר הוצאת השושנים מהתנור מברישים מיד במי סוכר בנדיבות.

 

את העוגה שומרים בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה היטב כ-4 ימים.