fbpx

כדורי רפאלו

23 אוגוסט 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

כדורי רפאלו ממכרים , וכל כך טעימים שלא תאמינו שאתם הכנתם אותם.

כדי להגיע לכדור רפאלו מושלם , משתמשים בתבנית סיליקון חצי כדור מיני ( תבנית סיליקון שקעים ). את הרפאלו מכינים בחצאי הכדורים ולאחר התייצבות מחברים אותם ומקבלים כדור שלם ומושלם.

 

אם אין לכם בבית תבנית סיליקון עם חצאי כדור , ניתן להכין גם בעזרת הידיים.

ולאופציה הזאת יש 2 אפשרויות:

להכין את המתכון הנ"ל ולקרר את הבסיס מראש כך שיהיה נוח לגלגול , לגלגל לכדור, לפתוח גומה באמצע הכדור ( ממש כמו קובה ) , לזלף מעט מהקרם שוקולד, להכניס גם שקד שלם , לסגור לכדור ולגלגל. את הכדור אפשר להקפיא ולצפות בשוקולד לבן או רק בקוקוס ללא צורך בהקפאה. – אותו אופן הכנה רק ללא תבנית.

אופצייה שנייה היא להכין מתכון מעט שונה עם חלב מרוכז וקוקוס מגלגלים כדור , לעשות גומה קטנה , להוסיף קרם שוקולד לבן , להכניס שקד שלם ולסגור לכדור, לכדרר ולעטוף בקוקוס. המתכון הזה יופיע מיד לאחר המתכון הראשון.

 

כדורי רפאלו (24 יחידות ):

 

לבסיס וופל:

140 גרם וופל בטעם וניל

110 גרם שוקולד לבן מומס

 

למילוי שוקולד לבן:

150 גרם שוקולד לבן

70 גרם שמנת מתוקה

2 כפות ממרח שוקולד לבן

15 שקדים שלמים קלופים

 

לציפוי:

200 גרם שוקולד לבן

200 גרם קוקוס טחון

 

אופן ההכנה:

 

במעבד מזון טוחנים את הוופל עד מרקם פירורי ולח. מוסיפים את השוקולד לבן ומערבבים היטב עד מרקם של בצק רך, מעבירים לקירור כשעה עד שזה מתייצב.

 

את הבסיס ( בצק) שהתייצב מניחים בתבנית סיליקון שקעים ( חצי כדור ) בכל שקע מניחים כפית מהבלילה, בעזרת כפית משטחים את הבסיס בכל השקעים ודואגים להשאיר בור קטן בשביל הקרם שוקולד.

 

את הבסיס מעבירים להקפאה כחצי שעה.

 

מכינים את המילוי: בקערה מניחים שוקולד לבן ושמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה, מוסיפים את הממרח שוקולד לבן ומערבבים היטב.

את הקרם שוקולד לבן מכניסים למקרר לחצי שעה.

מעבירים את הקרם לשקית זילוף, מזלפים את הקרם בבור הקטן שהשארנו בבסיס. מעל הקרם שוקולד מניחים שקד שלם קלוף, תשימו לב שצריך להניח את השקדים רק על חצי מהבסיסים.

 

מעבירים את התבנית להקפאה כשעה.

 

לאחר הקפאה מחלצים את הבסיס מהתבנית ומחברים את החצאים לכדור ( חצי בסיס וחצי בסיס) , מהדקים מעט כדי ליצור כדור ומניחים בצד.

מחזירים את הכדורים להקפאה חוזרת כשעה.

 

 

 

מכינים את הציפוי: בקערה מניחים שוקולד לבן, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות. את הקוקוס הטחון מניחים בקערה רחבה.

 

לאחר הקפאה מלאה של הכדורים מוציאים אותם, מתחילים לצפות כל כדור אחד אחרי השני.

 

מניחים כדור בשוקולד המומס, מצפים ומרימים אותו בעזרת מזלג. מורידים את העודפים של השוקולד הלבן ומעבירים ישר לקערת הקוקוס.

מגלגלים בזהירות את הכדור בקוקוס הטחון ומעבירים לצלחת. כך חוזרים עם כל הכדורים, את כדורי הרפאלו מעבירים למקרר לחצי שעה להתייצבות.

 

הכדורים נשמרים כשבוע ימים בקופסא אטומה במקרר.

 

מתכון לכדורי רפאלו ללא תבנית :

 

½1 כוסות קוקוס טחון

160 מ"ל חלב מרוכז

15 שקדים שלמים

 

למילוי קרם שוקולד לבן: 

150 גרם שוקולד לבן

70 גרם שמנת מתוקה

2 כפות ממרח שוקולד לבן

 

אופן ההכנה: 

 

מתחילים עם הקרם שוקולד לבן: בקערה מניחים שוקולד לבן ושמנת מתוקה , ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. לאחר מכן מוסיפים את ממרח השוקולד לבן ומערבבים היטב. מכניסיפ לקירור כחצי שעה.

 

ממשיכים אל הכדורים: בקערה מניחים כוס קוקוס וחלב מרוכז, מערבבים עד קבלת בצק יציב. מניחים את הבצק במקרר כעשר דקות.

 

מרכיבים את הכדורים: לוקחים כף מן הבצק מגלגלים לכדור, יוצרים גומה ( ממש כמו קובה ) , מזלפים מעט מהקרם שוקולד, מכניסים שקד שלם וסוגרים לכדור, מגלגלים ומצפים בקוקוס. כך חוזרים עם כל הבצק.

את הכדורים מכניסים להתייצבות במקרר. הכדורים נשמרים בקופסא אטומה במקרר במשך כשבוע.