fbpx

חיתוכיות שיבולת שועל הגרסא הטבעונית

12 ינואר 2021 מאת עדי קלינגהופר

כמה דברים לפני שמתחילים:

את חמאת השקדים ניתן להמיר לטחינה או חמאת בוטנים.

אפשר להוסיף גם אגוזים שונים.

את הרסק תפוחים אפשר להמיר לבננה ( כמובן למעוך עם מזלג לפני )

חשוב לא לייבש את החיתוכיות בתנור כדי שישארו פאדג'יות

 

חיתוכיות שיבולת שועל ( תבנית 22*22):

 

4 כוסות שיבולת שועל דקה (400 גרם )

1/2 כוס חמאת בוטנים

1/2 כוס חמאת שקדים

1/2 כוס מייפל טבעי

½1  כוסות רסק תפוחים

100 – 150 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערה מניחים את הסירופ מייפל , חמאת בוטנים, חמאת שקדים ורסק תפוחים, מערבבים היטב.

לאחר מכן מוסיפים את השיבולת שועל ומערבבים שוב.

לבסוף מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומקפלים אל הבלילה.

 

מוזגים את הבלילה אל תבנית מרופדת בנייר אפייה, משטחים מעט עם פלטה , מקשטים למעלה עם מעט שוקולד צ'יפס ומכניסים לאפייה כ-20 עד 25 דקות או עד מעט הזהבה.

 

מוציאים לצינון כ-20 דקות , מחלצים מהתבנית ופורסים לריבועים.

[js-disqus]