fbpx

חיתוכיות מייפל פקאן חלומיות

17 אוגוסט 2021 מאת עדי קלינגהופר

חיתוכיות מייפל פקאן חלומיות ( תבנית 25*25):

 

לתחתית הבצק:

220 גרם חמאה חתוכה לקוביות

110 גרם סוכר חום בהיר/כהה

קורט מלח

250 גרם קמח

 

לשכבת המייפל פקאן:

120 גרם חמאה

100 גרם סוכר חום כהה

120 גרם סירופ מייפל אמיתי

3 כפות שמנת מתוקה

2 ביצים

320 גרם פקאן חתוך גס

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות, מצב סטטי.

 

מתחילים עם תחתית הבצק:

בקערת המיקסר מניחים חמאה, סוכר וקמח, מחברים וו גיטרה ומערבבים עד קבלת בצק חלק ודביק.

מעבירים את הבצק לתבנית 25*25 מרופדת בנייר אפייה ומשטחים על כל התבנית, ניתן להיעזר בפלטה או גב של כף או שכדי להקל על התהליך ניתן לקרר את הבצק שעה במקרר ולאחר מכן לרדד ולהניח בתבנית.

מכניסים את הבצק לאפייה קצרה כ-20 דקות רק עד ממש מעט מעט הזהבה בצדדים. מוציאים וממשיכים לשלב הבא.

 

לשכבת המייפל פקאן: בקלחת רחבה מניחים חמאה, סוכר, סירופ מייפל, שמנת, מחממים את כל המרכיבים על להבה נמוכה עד מצב של רתיחה ובעבוע קל.

בקערה נפרדת מניחים את הביצים וטורפים רק עד ערבוב קל.

את הרוטב מייפל שהבאנו לרתיחה מוסיפים בזרם דק אל הביצים וטורפים תוך כדי כל הזמן! ( אם לא תטרפו כל הזמן תקבלו חביתה) לאחר שהוספנו את כל רוטב המייפל אל הביצים ממשיכים עדיין לטרוף 2 דקות לפחות. מחזירים לאש ל-2 דקות נוספות , טורפים כל הזמן.

מורידים מהאש ומוסיפים את כל הפקאן ומערבבים היטב כך שהכל יתערבב כמו שצריך.

את כל תערובת הפקאן מוזגים מעל הקלתית שאפינו ומשטחים בזהירות בעזרת כף.

 

מכניסים לאפייה כ-30 דקות א עד שהתערובת מתייצבת. מוציאים ומצננים לפחות כשעתיים ( לקיצור תהליך ניתן להקפיא שעה )

מחלצים מהתבנית ופורסים לריבועים, מניחים על צלחת הגשה ומגישים.

 

ריבועי הפקאן נשמרים בקופסא אטומה במקרר כ- 5 ימים.