חלת דבש חגיגית לראש השנה
חלת דבש חגיגית לראש השנה ( 2 חלות כדורים עגולות בקוטר 26 ):
לבצק:
1 ק"ג קמח
40 גרם שמרים טריים
1/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס שמן קנולה
150 גרם דבש
480 מ"ל מים פושרים
כף מלח
*ביצה טרופה להברשה
לקישוט:
שקדים פרוסים
להברשה לאחר אפייה:
50 גרם דבש מהול ב-2 כפות מים רותחים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 175 מעלות, טורבו.
בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית.
מוסיפים את השמן, המים והדבש ולקראת הסוף את המלח, לשים את הבצק לפחות כ- 15 דקות עד שמקבלים בצק חלק, אחיד ומעט דביק.
את הבצק מעבירים לקערה משומנת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח , בערך כשעה.
לאחר הכפלת הנפח יוצרים כדורים , כל כדור במשקל של 80 גרם. אפשר לעבוד על משטח מקומח ולכדרר.
מרפדים בנייר אפייה תבנית עגולה בקוטר 26.
במרכז התבנית מניחים קערה / רינג בקוטר 8 ס"מ כדי ליצור את המקום לדבש.
מניחים את הכדורים בתוך התבנית , משאירים מעט מרווח בין כדור לכדור ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח ( 30- 40 דקות ).
לאחר התפחה מברישים את הבצק בביצה טרופה, מקשטים עם שקדים פרוסים ואופים 25 עד 30 דקות או עד הזהבה.
מוציאים את החלה מהתנור, מברישים ישר בדבש ומניחים לצינון.
בהגשה מעבירים את החלב לצלחת עגולה. במרכז מניחים צלחת / קערית קטנה ומוזגים לתוכה דבש. מגישים
אם אתם מכינים את החלה יום או יומיים לפני שומרים את החלה בקופסא אטומה או שעוטפים היטב ומקפיאים, לאחר מכן מפשירים מחממים בתנור ומברישים בדבש.
[js-disqus]