fbpx

מוס שוקולד קרמל מלוח חלומי

5 ספטמבר 2021 מאת עדי קלינגהופר

מוס שוקולד קרמל מלוח חלומי  ( קערה משפחתית עמוקה בקוטר 24 ):

 

למוס שוקולד קרמל:

1/2 כוס סוכר

50 גרם חמאה

3/4 כוס שמנת מתוקה

250 גרם שוקולד מריר או שוקולד קרמל

5 חלבונים

3 חלמונים

250 מ"ל שמנת מתוקה

 

לקצפת:

250 מ"ל שמנת מתוקה

4 כפות אבקת סוכר

 

לקישוט:

זהב

 

אופן ההכנה:

 

למוס שוקולד:

מתחילים עם הכנת הקרמל, בקלחת רחבה מניחים סוכר, מקרמלים את הסוכר עד קרמל בצבע ענברי.

מוסיפים את השמנת המתוקה תוך כדי ערבוב מתמיד. ממשיכים לבשל עד בעבוע קל, מורידים מהאש.

מוסיפים את החמאה ומערבבים עד קרמל חלק ואחיד.

אל הקרמל החם מוסיפים את השוקולד מריר וטורפים עד שכולו נמס אל תוך הקרמל. את השוקולד – קרמל מעבירים לקערה.

 

בקערת  המיקסר מקציפים חלמונים עד קציפה בהירה, מוסיפים אל השוקולד בתנועות קיפול.

לאחר מכן מקציפים את החלבונים בקערה נקייה! עד קציפה תפוחה ולבנה. מוסיפים את קציפת החלבונים בתנועות קיפול אל תוך השוקולד עד קבלת מוס חלק ואחיד.

מקציפים את השמנת המתוקה למרקם של יוגורט, מקפלים אל תוך המוס עד איחוד.

 

מוזגים את המוס אל תוך הקערה ומכניסים לקירור במקרר למשך כ- 5 שעות או לילה.

 

מכינים את הקצפת: בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה ואבקת סוכר. מקציפים עד קציפה רכה ומניחים בחופשיות מעל המוס שוקולד.

מקשטים עם זהב ושומרים בקירור.

 

המוס נשמר במקרר / הקפאה במשך 3 ימים.