חלת שקדים חגיגית
חלת שקדים חגיגית ( 2 חלות גדולות ):
לבצק:
1 ק"ג קמח
40 גרם שמרים טריים ( 13 גרם שמרים יבשים )
100 גרם סוכר
כף מלח
70 גרם שמן
2 ביצים
400 מ"ל מים פושרים
לקרם שקדים:
130 גרם חמאה חתוכה לקוביות
130 גרם אבקת סוכר
130 גרם אבקת שקדים
30 גרם קורנפלור
2 ביצים
*ביצה להברשה
שקדים פרוסים לקישוט
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומתחילים בפעילות המיקסר. מוסיפים שמן , ביצים ומים ולשים את הבצק במשך כ- 10 דקות, לקראת הסוף מוסיפים את המלח.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים במגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח.
בזמן שהבצק בהתפחה מכינים את הקרם שקדים: במעבד מזון מניחים את כל החומרים. חמאה, אבקת סוכר, שקדים טחונים, קורנפלור וביצים. מעבדים עד קבלת קרם חלק ואחיד.
מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומניחים במקרר עד ההרכבה.
הרכבת החלה: מחלקים את הבצק ל- 2 , כל חלק יהיה חלה אחת.
עובדים עם החלק הראשון, את החלק השני מכסים ומניחים בצד.
את החלק הראשון מחלקים ל- 6 כדורים. מניחים את הכדורים על משטח עבודה, מכסים במגבת ומניחים למנוחה כ- 20 דקות.
לאחר מנוחת הכדורים ממשיכים.
כל כדור מרדדים למלבן, במרכז המלבן מזלפים פס של קרם שקדים, סוגרים ומגלגלים לנחש, כך חוזרים עם 5 הכדורים שנותרו.
את הרצועות מחברים ויוצרים חלה של 6.
מתחילים משמאל לימין. רצועה 2 מצד שמאל הופכת להיות ראשונה בצד ימין, זאת אומרת למעלה ורצועה ראשונה מצד שמאל מגיעה לאמצע שבין הרצועות. כך חוזרים מצד ימי, רצועה שנייה למעלה , רצועה ראשונה באמצע וכך חוזרים שוב ושוב עד שמקבלים חלה.
כך עושים עם הבצק השני שנותר לנו בצד.
את 2 החלות מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, משאירים להתפחה כ- 30 עד 40 דקות ובינתיים מחממים תנור ל- 175 מעלות טורבו.
לאחר התפחה מברישים את החלות בביצה, מפזרים שקדים פרוסים ומכניסים לאפייה מלאה כ- 25 עד 30 דקות או עד הזהבה.
מוציאים את החלות, מניחים להן להצטנן ומגישים.
צילום: אפרת ליכטנשטט
[js-disqus]