fbpx

חלת שקדים חגיגית

1 ספטמבר 2021 מאת עדי קלינגהופר

חלת שקדים חגיגית ( 2 חלות גדולות ):

 

לבצק:

1 ק"ג קמח

40 גרם שמרים טריים  ( 13 גרם שמרים יבשים )

100 גרם סוכר

כף מלח

70 גרם שמן

2 ביצים

400 מ"ל מים פושרים

 

לקרם שקדים:

130 גרם חמאה חתוכה לקוביות

130  גרם אבקת סוכר

130 גרם אבקת שקדים

30 גרם קורנפלור

2 ביצים

 

*ביצה להברשה

 

שקדים פרוסים לקישוט

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומתחילים בפעילות המיקסר. מוסיפים שמן , ביצים ומים ולשים את הבצק במשך כ- 10 דקות, לקראת הסוף מוסיפים את המלח.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים במגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח.

 

בזמן שהבצק בהתפחה מכינים את הקרם שקדים: במעבד מזון מניחים את כל החומרים. חמאה, אבקת סוכר, שקדים טחונים, קורנפלור וביצים. מעבדים עד קבלת קרם חלק ואחיד.

מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומניחים במקרר עד ההרכבה.

 

הרכבת החלה: מחלקים את הבצק ל- 2 , כל חלק יהיה חלה אחת.

 

עובדים עם החלק הראשון, את החלק השני מכסים ומניחים בצד.

 

את החלק הראשון מחלקים ל- 6 כדורים. מניחים את הכדורים על משטח עבודה, מכסים במגבת ומניחים למנוחה כ- 20 דקות.

 

לאחר מנוחת הכדורים ממשיכים.

כל כדור מרדדים למלבן, במרכז המלבן מזלפים פס של קרם שקדים, סוגרים ומגלגלים לנחש, כך חוזרים עם 5 הכדורים שנותרו.

 

את הרצועות מחברים ויוצרים חלה של 6.

מתחילים משמאל לימין. רצועה 2 מצד שמאל הופכת להיות ראשונה בצד ימין, זאת אומרת למעלה ורצועה ראשונה מצד שמאל מגיעה לאמצע שבין הרצועות. כך חוזרים מצד ימי, רצועה שנייה למעלה , רצועה ראשונה באמצע וכך חוזרים שוב ושוב עד שמקבלים חלה.

כך עושים עם הבצק השני שנותר לנו בצד.

 

את 2 החלות מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, משאירים להתפחה כ- 30 עד 40 דקות ובינתיים מחממים תנור ל- 175 מעלות טורבו.

 

לאחר התפחה מברישים את החלות בביצה, מפזרים שקדים פרוסים ומכניסים לאפייה מלאה כ- 25 עד 30 דקות או עד הזהבה.

מוציאים את החלות, מניחים להן להצטנן ומגישים.

 

צילום: אפרת ליכטנשטט