fbpx

עוגת קינמון – סינרול

21 אוקטובר 2020 מאת עדי קלינגהופר

החלפנו לשעון חורף, אבל תחושה של חורף באוויר אין כל כך. אז אם הוא לא כאן אנחנו נדאג להביא אותו הביתה ..

ומה יותר כיף מאשר ריח של עוגת קינמון שמציף את כל הבית והכי מזכיר ימים של חורף.

אז יצאתי קצת מגידרי , הלכתי על משהו אמריקאי קצת ( דרך אגב , אצלהם זה כבר טרנד של מספר שנים)  והכנתי עוגת קינמון – סינרול , שמהי ?

זאת עוגה שמדמה את טעם הסינבון ( כן כן העוגת שמרים המטורפת ההיא ) , הבלילה של העוגה פה זאת בלילה מעט כבדה , אין פה הקצפת ביצים וגם יש חמאה. עם הבלילה משתלבת מלית קינמון פשוט מדהימה , שאחרי האפייה יוצאת לחה ועסיסית ולא יבשה.

לאחר האפייה מתקבלת עוגה מדימה, היא אמנם לא עוגת ענן כמו מייפל או תפוז אבל עם שילוב  הקינמון היא פשוט חלום!

 

כמה דברים לפני שמתחילים :

העוגה יוצאת עסיסית ורכה ( אני שוב פעם מזכירה , אין פה הקצפת ביצים ולכן היא לא יוצאת עוגת ענן) , הכי חשוב זה להיזהר מלייבש אותה בתנור. תשימו לב שהקיסם יוצא עם פירורים לחים.

כדי שמלית הקינמון לא תשקע, ממזגים אותה עם הבלילה ולא משאירים אותה כ-גושים.

העוגה מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק גדולות או 3 קטנות אפשר להמיר גם לתבנית עגולה בקוטר 24.

אפשר לוותר על השטרוייזל ועל הגלייז – היא תצא טעימה גם כמו שהיא אפילו רק עם אבקת סוכר.

 

 

עוגת קינמון אמריקאית – סינרול ( 2 תבניות אינגליש קייק גדולות / 3 תבניות אינגליש קייק בינוניות ): 

 

לעוגה:

3 כוסות קמח (420 גרם )

1 כוס סוכר (200 גרם )

1 וחצי כוסות חלב (375 מ"ל) אפשר להמיר לחלב סויה

2 ביצים L

120 גרם חמאה מומסת ( אפשר להמיר למחמאה או 1/2 כוס שמן קנולה )

3 כפיות אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

 

למלית קינמון:

120 גרם חמאה / מחמאה רכה ( לא מומסת)

1 כוס סוכר חום בהיר ( 200 גרם )

2 כפות קמח

2 כפיות קינמון ( אפשר גם יותר )

 

אופציה לציפוי  שטרוייזל:

45 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות / מחמאה

1/2 כוס סוכר חום בהיר ( 100 גרם )

1/2 כוס קמח ( 70 גרם )

1 כפית קינמון

 

אופציה לזיגוג:

100 גרם אבקת סוכר

3 כפות חלב

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות, מצב סטטי.

 

מתחילים עם בלילת העוגה: בקערת המיקסר מניחים ביצים , סוכר וחלב , מערבבים עם הוו בלון עד איחוד. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה, ממשיכים לערבב עד איחוד החומרים. לבסוף מוסיפים את החמאה המומסת מערבבים שוב עד שהחמאה מתאחד עם הבלילה ועוצרים את המיקסר.

 

עוברים למלית הקינמון: בקערה מניחים חמאה רכה , סוכר חום וקינמון בעזרת מזלג או מטרפה מערבבים היטב עד קבלת משחה מעט גרגירית ואחידה. מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב עד שהוא נטמע בבלילה.

 

הרכבת העוגה:  משמנים תבניות אינגליש קייק . מניחים 1/3 גובה מבלילת העוגה. מעל הבלילה מניחים 5 כפות באופן חופשי ( אפשר גם יותר ) של מלית הקינמון , בעזרת שיפוד או סכין יוצרים ציור של שיש. מעל מניחים עוד כמה כפות של הבלילה הלבנה יוצרים שוב צורת שיש. כך חוזרים עם התבנית השנייה. תשימו לב שמילאתם גג עד 2/3 מגובה התבנית ולא יותר.

מכניסים לאפייה ובינתיים מכינים את השטרוייזל: במעבד מזון מניחים חמאה, קמח, סוכר חום וקינמון, טוחנים עד מרקם פירורי.

 

לאחר אפייה של 15 דקות מפזרים מעל כל עוגה שכבה של פירורי שטרוייזל. ממשיכים לאפות עוד כ- 20 עד 25 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים, תשימו לב שאתם התבנית שלכם גבוהה וגדולה זמם האפייה יתארך.

מוציאים את העוגה להצטננות.

 

מכינים את הגלייז:  בקערה מניחים אבקת סוכר וחלב, טורפים היטב.

 

מחלצים את העוגה מהתבנית, מזגגים עם גלייז ומגישים! העוגה שנמרת בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ – 4 ימים.

 

[js-disqus]