fbpx

עוגה מלאה שוקולד של הדר כהן ז"ל

27 אפריל 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

העוגה של הדר כהן ז”ל, עוגה מלאה שוקולד – ככה היא נקראת.

את הדר כהן ז”ל לא הכרתי מקרוב. את הדר הכרתי ממהדורת החדשות או מכתבות באינטרנט.

רב שוטרת הדר כהן נפלה בקרב בהיתקלות עם מחבלים בשער שכם בירושלים ביום כ”ד בשבט תשע”ו (3/2/2016) בת תשע – עשרה בנפלה.

 

להדר היה חלום, לשרת במשמר הגבול. החלום התגשם וכך קרה בסוף שנת 2015. הדר התגייסה למשמר הגבול, חודשיים וחצי לאחר גיוסה יוצאת הדר לפעילות מבצעית ראשונה ואחרונה.

במהלך המשמרת התגלו 2מחבלים , כאשר הדר מנסה להגן על חבריה , לבסוף התגלה מחבל שלישי כאשר הגיע מאחוריה, וירה בראשה 2 יריות.

הדר נקטפה ונרצחה בדם קר בעודה מנסה להגן בגופה על חבריה ומולדתה.

 

 

אף פעם לא הרגשתי איך זה להכין עוגה ולבכות תוך כדי, אף פעם לא יצא לי להכין עוגה למישהו שהוא איננו.

העוגה השוקולדית הזאת של אמא של הדר, סיגלית, הפכה לי את הבטן כל היום, מחשבות וכאב.

אין מספיק מילים שיוכלו לנחם , הדר היא הגיבורה של כולנו, לנצח.

 

הסיפור של הדר נכנס לי ללב, אני והדר היינו אמורות להיות בנות אותו הגיל, הדר תשאר לנצח בת 19. יהי זכרה ברוך.

 

המתכון של אמא של הדר כהן ז"ל , מתוך " מתכון זכרון" 

 

עוגה מלאה שוקולד ( 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 24):

 

לעוגה:

4 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס שמן

1 כוס שוקולית

2 כפות אבקת קקאו

1 כוס קמח

1 שקית אבקת אפיה ( 10 גרם)

150 גרם שוקולד מריר

250 מל שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה: 

מחממים תנור ל 170 מעלות.

בקערה מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה וטורפים היטב, מניחים בצד.

בקערה חדשה מניחים ביצים, סוכר ושמן, טורפים היטב. מוסיפים את ה "יבשים" שוקולית, קקאו, קמח ואבקת אפייה טורפים היטב.

לקערה של בלילת העוגה מוסיפים מחצית מהשוקולד המומס ( הגנאש שהכנו) , את המחצית השנייה שומרים לציפוי העוגה.

טורפים היטב עד איחוד.

 

מוזגים את הבלילה לתבנית אפייה, אופים את העוגה כ- 30 עד 40 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.

מוציאים את העוגה מהתנור ומוזגים את השוקולד המומס שהשארנו בצד, נעזרים בגב של כף כדי לשטח את כל הציפוי.

מצננים את העוגה במקרר או בטמרפטורת החדר.

 

תודה לסיגלית, אמא של הדר כהן ז"ל 

תודה לאתר "מתכון זכרון"