fbpx

קרפ צרפתי ללא גלוטן

12 אפריל 2020 מאת עדי קלינגהופר

ארוחת בוקר מתוקה, מי לא אוהב ?

בפסח זה קצת בעייתי .. נכון יש כל מיני תחליפים אבל לא תמיד הם מוצלחים ולפעמים הם גם נורא יקרים.

קרפ צרפתי זה הפתרון להכל.

הבלילה של הקרפ כל כך קלה להכנה, אין המסות או הקצפות וגם לא התפחות או אפייה בתנור.

כל אחד בוחר לעצמו את הקרפ שלו, מה יהיה הממרח או התוספות.

5 דקות הכינה ויש לכם ארוחת בוקר מתוקה, מידי פעם זה גם עושה טוב על הנשמה.

תשימו לב – בתחתית העמוד הערות שכדאי לקרוא (:

 

קרפ צרפתי ללא גלוטן ( 9 יחידות):

 

2 כוסות חלב (500 מ”ל)

3 ביצים

1 כוס קמח תפוחי אדמה / קורנפלור (140 גרם)

4 כפות סוכר

4 כפות שמן קנולה

1 כפית תמצית וניל

 

**ממרח שוקולד למילוי

 

אופן ההכנה:

בקערה מניחים ביצים, חלב, סוכר, שמן ותמצית וניל, טורפים היטב עד איחוד החומרים.

מוסיפים את הקורנפלור באיטיות וטורפים היטב עד בלילה אחידה ללא גושים ( זה לוקח קצת זמן אבל בסוף זה קורה).

תתקבל בלילה נוזלית מאוד וזה בסדר, הקרפ אמור להיות דק דק.

מחממים מחבת רחבה (קוטר 24) ומשמנים עם ממש נגיעה של חמאה. מוזגים למחבת החמה 1/3 כוס מהבלילה ( אם המחבת פחות רחבה מוזגים פחות בלילה) , מטים את המחבת לצדדים כדי ליצור פיזור אחיד לשטח המחבת.

מטגנים דקה מכל צד או עד הזהבה, מוציאים לצלחת הגשה.

מורחים ממרח שוקולד ומגלגלים לערימה של קרפים וזוללים.

את הקרפים ניתן לשמור בהקפאה ללא ממרח.

הערות חשובות: לגרסא פרווה ניתן להמיר את החלב לחלב סויה

את הקרפ מוזגים בשכבה דקה מאוד ( הקרפ לא אמור להיות עבה כמו הפנקייק)

את הבלילה כדאי לטרוף כל מספר דקות כדי לקבל בלילה אחידה מכיוון שהקמח תפוחי אדמה נוטה לשקוע

כדאי להשתמש במטרפה ולא במזלג כדי להגיע לבלילה אחידה ללא גושים

[js-disqus]