fbpx

עוגיות שוקולד ללא גלוטן

15 מרץ 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

 

הבלילה יוצאת סמיכה אך לא יציבה. אל תיבהלו ככה הבלילה צריכה לצאת.

כדי להקל על ההכנה של הצורה העגולה תשתמשו בכף גלידה קפיצית.

את העוגיות אופים מיד אחרי ההכנה, לא שומרים את הבלילה במקרר.

 

 

עוגיות שוקולד ללא גלוטן ( 12 עוגיות גדולות ):

 

30 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר

2 ביצים

3/4 כוס סוכר

2 כפות אבקת קקאו

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

 

ניתן להוסיף 1/2 כוס שוקולד צ'יפס ללא סוכר

 

 

אופן ההכנה:

 

מחממים את התנור ל-180 מעלות, מצב סטטי.

 

בקערה מניחים שוקולד מריר וחמאה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

בקערת המיקסר מניחים ביצים וסוכר,  מחברים וו בלון ומקציפים עד קציפה תפוחה ובהירה.

מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקציף.

 

מוסיפים את הקקאו ואבקת האפייה, וממשיכים לערבב עד בלילה אחידה.

 

אם רוצים לשלב שוקולד צ'יפס זה הזמן, מקפלים אל הבלילה את השוקולד צ'יפס.

 

בעזרת כף גלידה קפיצית או בעזרת 2 כפות מניחים עיגולים במרווחים שווים על נייר האפייה.

מניחים מעל מעט מלח גס ומכניסים לאפייה כ-10 עד 12 דקות או עד שהעוגייה תפוחה וסדוקה.

 

מוציאים את העוגיות מאפייה, מניחים לצינון כ-20 דקות ומחלצים מנייר האפייה.