fbpx

פוקאצ'ה פיצה

15 יוני 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

כבר הרבה זמן שאני רוצה להכין פוקאצ'ה טובה כזאת. והאמת שזה קצת מוזר שעד עכשיו לא יצא לי להעלות לכאן מתכון של פוקאצ'ה , מרגיש לי שזה קצת בסיסי.

התחלתי עם כל מיני בצקים, חלק התפחתי רק בטמפרטורת החדר, חלק התפחתי במקרר לבסוף הגעתי לבצק שאני אוהבת.

הכתי פוקאצ'ה והיא יצאה מהממת! אבל הרגיש לי שאני רוצה אותה קצת יותר מיוחדת ..

 

פשוט הוספתי עליה את התוספות שאני אוהבת על הפיצה, אבל במינון , לא הגזמתי.

ממש מעט מוצרלה , קצת עגבניות מרוסקות בשביל הטעם, זיתים פרוסים וגם עגבניות שרי חצויות , ויש גם פטה ובזיליקום וכמובן שאפשר להוסיף כל תוספת שאתם אוהבים.

 

תהליך ההכנה של הבצק דורש 2 התפחות, אחת בטמרפטורת החדר והשנייה היא התפחה במקרר ( אם אתם ממש ממהרים תתפיחו פעמיים בטמפרטורת החדר),. הבצק נוח וגמיש , עיצבתי אותו בתוך תבנית מלבנית עם שוליים וכך יצאה לה פוקאצ'ה גבוהה ויפה.

והאמת? שאני הולכת לאמץ אותה!

 

 

פוקאצ'ה פיצה ( 2 תבניות בגודל 25*35) :

 

1 ק”ג קמח

2 כפות סוכר

20 גרם שמרים טריים

680 מ”ל מים פושרים ( 2 כוסות + 3/4 כוס )

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח

 

 

לקישוט:

100 גם גבינת מוצרלה מגורדת

100 גרם גבינת פטה

5 כפות עגבניות מרוסקות

זיתים

עגבניות שרי חצויות

בזיליקום טרי

מלח גס

 

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם הבצק: בקערת המיקסר מניחים כוס מים פושרים , סוכר ושמרים, מערבבים מעט עם כף ומניחים 10 דקות בצד.

 

לאחר מכן מוסיפים את יתרת המים ( 1 כוס ו עוד 3/4 ) ואת הקמח, מפעילים את המיקסר עם הוו לישה , מוסיפים את שמן הזית והמלח. ממשיכים בפעולת הלישה כ-10 דקות . יתקבל בצק דביק וזה בסדר.

 

את הבצק מעבירים לקערה משומנת היטב , משמנים גם את הבצק , מכסים ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח כ -40 דקות עד שעה.

אחרי הכפלת הנפח מורידים את האוויר ומעבירים את הבצק להתפחה נוספת במקרר כשעתיים. הכי נוח לחלק את הבצק ל-2 חלקים להניח כל חתיכת בצק בקופסא נפרדת , לשמן היטב עם שמן זית (חשוב מאוד כדי למנוע התייבשות של הבצק ) סוגרים עם מכסה ומכניסים למקרר לשעתיים עד 3 שעות להתפחה איטית.

 

לאחר התפחה מחממים את התנור ל-250 מעלות, על מצב טורבו או מצב גריל.

 

לאחר התפחת הבצק אין צורך להתעסק עם הבצק יותר מידי כדי שלא יאבד מהגמישות שלו.  מסדרים 2 תבניות מלבניות בגודל 25*35 , משמנים היטב עם שמן זית , מעבירים את הבצק אל התבנית המשומנת ומעצבים בעזרת ידיים משומנות, מתאימים את הבצק לגודל התבנית.

לאחר ששיטחנו את הבצק בתבנית מתחילים לעצב את הבצק.  מורחים בעדינות את העגבניות המרוסקות , מסדרים את הזיתים ואת עגבניות השרי , מפזרים מעט מלח גס , מורידים את מעלות התנור ל-220 מעלות ומכניסים לאפייה כ-10 דקות.

 

לאחר 10 דקות של אפייה מוציאים מהתנור, מפזרים את גבינת המוצרלה והבזיליקום. מחזירים לאפייה כ- 10 דקות נוספות.

מוציאים מאפייה מפזרים מעט גבינת פטה, מזלפים מעט שמן זית ופורסים לקוביות.

את הפוקאצ’ה אוכלים כשהיא חמה בקירוב להכנתה.

 

הערות:

את הבצק אפשר להתפיח גם לילה במקרר.

אפשר להוסיף כל תוספת שאוהבים, תוספות קשות שדורשות בישול מקדים כדאי להכין מראש.

אם אתם ממש ממהרים אפשר לעשות 2 התפחות מהירות בטמפרטורת החדר.