fbpx

פונדנט שוקולד מ- 5 מצרכים

24 יוני 2020 מאת עדי קלינגהופר

פונדנט שוקולד , הוא באמת קינוח קלאסי.

בתור ילדה קטנה , כל ארוחה במסעדה הייתה נגמרת בקינוח כזה ,בארץ במסעדות השונות קוראים לקינוח הזה "סופלה שוקולד" , אך חשוב לציין שסופלה הוא שונה מהפונדנט (בחו"ל בכלל קוראים לקינוח עוגת לבה / וולקנו).

 

אז הפונדנט הוא חלק בלתי נפרד מתפריטים של מסעדות, טוב זה הכי מובן, כי פשוט אין אחד שלא אוהב את הקינוח הזה.

עם השנים כשהתחלתי להבין קצת יותר את התחום והעולם הזה , הבנתי מה מסתתר מאחורי ה- "סופלה שוקולד" מיותר לציין שאני כבר לא מזמינה "סופלה שוקולד" בסוף כל ארוחה כי פשוט את הקינוח הזה אני מעדיפה לאכול בבית שלי, ישר כשהוא יוצא מהתנור חמים וטעים .

 

הקינוח הזה הוא בהחלט מרשים בזכות השוקולד הנוזל מתוך העוגה ותמיד אנשים חושבים שזה נורא מוסבך, אבל אתם לא מבינים כמה שזה קל להכנה. את כל המצרכים מערבבים בקערה אחת.

ומה שהכי כיף פה , זה שאני פשוט יכולה לבחור איזה שוקולד יתחבא בפנים, אתם יכולים להתפרע! אני לפעמים גם מוסיפה אצבעות קינדר ואז זה לגמרי שחיתות.

 

כמה הערות לפני שמתחילים:

כדי שיצא לכם פונדנט מושלם אתם צריכים לוודא שהוא לא אפוי מידי ולא נוזלי מידי.

תשימו לב שהשוליים יציבים מספיק ושהמרכז עדייi רוטט.

אחרי הוצאת הפונדנט מהתנור תחכו מספר דקות אבל לא יותר מ-5 דקות, כדי שעדיין תוכלו להינות מהשוקולד שנוזל אל תוך הצלחת.

 

 

פונדנט שוקולד מ-5 מצרכים ( 6 מנות אישיות ):

 

160 גרם שוקולד מריר

75 גרם חמאה

50 גרם סוכר

2 ביצים + 2 חלמונים

30 גרם קמח

 

אופציה לתוספת:

12 קוביות שוקולד ( 2 קוביות לכל מנה)

פרלין שוקולד לבן

אצבעות קינדר

 

 

להגשה:

גלידת וניל

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-190 מעלות.

 

משמנים היטב בחמאה תבניות קטנות של סופלה או מנג’טים , מפדרים מעט קמח , מטים כך שכל התבנית תהיה מצופה ומניחים בצד.

 

בקערה מניחים שוקולד וחמאה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

לאחר המסה מלאה מוסיפים אל הקערה סוכר, ביצים וחלמונים, טורפים היטב עד איחוד החומרים.

מוסיפים את הקמח וטורפים שוב רק עד איחוד.

 

מוזגים מהבלילה אל התבניות המשומנות / המנג’טים, מוזגים כ- 3/4 גובה.

 

בשלב זה ניתן להוסיף את השוקולד או הפרלין. מניחים מעל הבלילה ודוחפים בעדינות כך שיטמע בבלילה, אפשר להיעזר בקיסם.

 

אופים את הפונדנט כ-10 עד 12 דקות , חשוב לוודא שהשוליים אפויים ויציבים אך המרכז עדיין רוטט.

 

מוציאים את הפונדנט מאפייה. מניחים להצטננות כ- 2 עד 3 דקות.

 

הופכים את הפונדנט על צלחת בזהירות, מפדרים מעט אבקת סוכר, מניחים כדור גלידה בצד ואוכלים!

 

 

הערות:

אני ממליצה לכם להכין את הפונדנט בתבניות מאפינס  מאלומיניום , כך תצליחו לחלץ בקלות יותר.