fbpx

חיתוכיות לוטוס

8 אוקטובר 2019 מאת עדי קלינגהופר

חיתוכיות לוטוס עם גבינה ושוקולד לבן , ב – 10 דקות הכנה! קלות וטעימות , תתכוננו להכין אותן כל שבוע.

מצרכים ל 16 יחידות (רינג ריבוע 20*20) :

לתחתית :

150 גרם עוגיות לוטוס

50 גרם חמאה מומסת

לבלילת עוגה:

200 גרם שוקולד לבן

120 גרם חמאה

3 ביצים

1/2 כוס סוכר

250 גרם גבינה לבנה 9 /5 אחוז

1 ו 1/2 כוסות קמח

קורט מלח

צנצנת ממרח לוטוס

 

אופן הכנה:

מרפדים עם נייר אפייה את התבנית אפיה בקוטר 20*20.

טוחנים במעבד מזון עוגיות לוטוס עד פירורים דקים ומוסיפים לפירורים את החמאה המומסת, מערבבים עד איחוד החומרים ומשטחים בתבנית בעזרת כף , עד שמתקבלת שכבה אחידה של פירורי לוטוס. מניחים במקפיא עד הכנסת הבלילה.

מחממים תנור ל 170 מעלות וממשיכים עם הבלילה : ממיסים בקערה שוקולד לבן וחמאה עד המסה מלאה, מערבבים עד איחוד . מוסיפים לקערת השוקולד לבן את הסוכר, ביצים וקמח וטורפים היטב. מוסיפים לבלילה גבינה לבנה וקורט מלח.

מוציאים את התבנית מהמקפיא , מוזגים את הבלילה לתבנית עם תחתית העוגיות.

 

כך נראית הבלילה לפני האפייה

 

מחממים מעט ממרח לוטוס ומניחים בשקית זילוף , גוזרים חור קטן בשקית זילוף ומזלפים שורות עם מרווח קטן , לאחר מכן לוקחים קיסם ומציירים שורות בכיוון הנגדי כך יוצרים את השיש מעל החיתוכיות. מכניסים לאפייה של 25 דקות או עד שהבלילה יציבה!

מעבירים לקירור מלא במקרר ( לפחות שעתיים ) , מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים קטנים. שומרים את החיתוכיות בקירור.