fbpx

גלידת אוריאו מ – 4 מצרכים עם גביע וופל אוריאו

3 מאי 2020 מאת עדי קלינגהופר

עונת הגלידות כבר כאן!

 

 

גלידת אוריאו מ-4 מרכיבים:

 

500 מ”ל שמנת מתוקה

400 גרם חלב מרוכז ( 1 מיכל)

1 כפית תמצית וניל

16 עוגיות אוריאו מרוסקות לחתיכות גסות

 

וופל אוריאו ( 5 קונוסים ):

 

5 עוגיות אוריאו טחונות לפירורים דקים כמו אבקה

1 חלבון ביצה

1/4 כוס סוכר

10 גרם חמאה מומסת

1/4 כוס קמח

2 כפות חלב

 

 

אופן ההכנה גלידת אוריאו:

 

מניחים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה והווניל, בעזרת וו בלון מקציפים עד קציפה מעט יציבה.

מוסיפים לשמנת המתוקה את החלב המרוכז וממשיכים את פעילות המיקסר ממש מעט עד איחוד.

מוסיפים את עוגיות האוריאו ומקפלים בעדינות לבלילה.

 

את הבלילה מעבירים לקופסא , מכסים עם מכסה ומעבירים להקפאה לפחות כ-6 שעות עד הקפאה מלאה.

אחרי הקפאה מומלץ לחלץ כדורי גלידה בעזרת כף מחוממת בכוס מים רותחים.

 

את הגלידה שומרים במקפיא.

 

אופן ההכנה וופל אוריאו:

 

בקערה מניחים את כל החומרים וטורפים היטב. מניחים בצד לחמש דקות כדי שהעוגיות יירטבו ויתאחדו עם הבלילה.

 

מחממים תנור ל- 190 מעלות, סטטי.

 

אחרי מנוחה של הבלילה מניחים כרבע כוס בלילה בעזרת מצקת על משטח סיליקון או נייר אפיה, משטחים לצורת עיגול דק בעזרת גב המצקת.

 

מכניסים לאפייה כעשר דקות.

מיד לאחר האפייה מחכים 30 שניות ומשחררים בעזרת פלטה קטנה את הוופל מהמשטח סיליקון.

לוקחים חרוט עגול או קונוס גלידה עטוף בנייר אלומיניום ומגלגלים תוך כדי עם הדף וופל , מצמידים כל הזמן עד יצירת קונוס. הכל צריך לקרות כאשר הוופל עדיין חם.

מחכים חמש דקות ויש וופל מוכן!