עוגיות מושלגות פרווה
בכל תחילת שבוע אני דואגת שתהיה על השיש צנצנת מלאה בעוגיות, הן כל שבוע מתחלפות. העוגיות האהובות ביותר בבית הן המושלגות .. טוב בתכל'ס אין אחד שלא מתאהב בהן, עוגיות פאדג'יות ורכות.
היום באתי להכין את העוגיות המושלגות, החג נגמר ואני רוצה שתהיה צנצנת עוגיות על השיש להמשך השבוע, הבעיה העיקרית הייתה שהחג יצר אצלי מחסור בשוקולד מריר, ישבתי וחשבתי וניסיתי ומכאן נולדו להן עוגיות מושלגות ומושלמות ללא שוקולד אלא רק עם קקאו, כן זאת לא טעות. אחרי שתנסו אותן בבית לא תפסיקו להכין אותן ויתרון נוסף הוא שהן גם פרווה!
העוגיות מאוד קלות להכנה, והערה אחת קטנה: אל תוותרו על הקצפת הביצים! בהצלחה.
עוגיות מושלגות (14 יחידות):
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
1 כוס קמח פחות 2 כפות
2 כפות שקדים טחונים
1/2 כוס קקאו כהה (לא להשתמש בקקאו בהיר)
קורט מלח
1 כפית אבקת אפייה
*כוס אבקת סוכר לציפוי
אופן הכנה:
מנפים לקערה עמוקה קמח, אבקת אפייה, קקאו ושקדים טחונים.
בקערת המיקסר מניחים ביצים וסוכר ומקציפים עם וו בלון עד קציפה בהירה ומעט תפוחה, לאחר מכן מוסיפים בזרם דק את השמן וממשיכים להקציף. לאחר איחוד החומרים מפסיקים את פעילות המיקסר ומוציאים את הקערה, מוסיפים לקערה את החומרים היבשים המנופים וקורט מלח, מקפלים בעדינות בעזרת מרית עד איחוד החומרים. מעבירים את הבצק לקערה ,מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים לקירור לפחות 4 שעות (עדיף לא להקפיא אלא רק מקרר).
לאחר קירור מלא של 4 שעות מוציאים את הבצק מהמקרר , מחממים תנור ל- 170 מעלות.
מניחים נייר אפייה מעל תבנית אפייה. בקערה עמוקה מניחים את אבקת הסוכר לציפוי, מכדררים כדורים קטנים מהבצק בקוטר 2 ס”מ בערך , את הכדורים מעבירים לקערת אבקת הסוכר, מגלגלים באבקת סוכר את הכדורים עד ציפוי מלא ולבן, כמה שיותר אבקת סוכר ככה יותר טוב ( אני מגלגלת לפעמים פעמיים באבקת סוכר ) , מניחים את הכדורים על נייר האפייה במרווחים שווים , חשוב לשמור על מרווחים כי העוגיות תופחות . אופים את העוגיות כ- 10 דקות , חשוב להזהר לא לייבש אותן. מוציאים מהתנור , מחכים מספר דקות לצינון מלא וזוללים ישר מהתבנית או שמעבירים לקופסא. העוגיות נשמרות בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה.
[js-disqus]