עוגיות BOBO של רולדין
עוגיות BOBO של רולדין ( 40 עוגיות גדולות )
לעוגייה הבהירה:
312 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
195 גרם סוכר חום כהה
260 גרם סוכר לבן
156גרם ביצים ( בערך 3 L )
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
546 גרם קמח
קורט מלח
195 גרם מטבעות שוקולד מריר
195 גרם מטבעות שוקולד חלב
130 גרם מטבעות שוקולד דולצ'ה
לעוגייה הכהה:
240 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
150 גרם סוכר לבן
150 גרם סוכר חום כהה
120 גרם ביצים
380 גרם קמח
40 גרם קקאו
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
150 גרם מטבעות שוקולד מריר
150 גרם מטבעות שוקולד חלב
150 גרם מטבעות שוקולד דולצ'ה
אופן ההכנה:
לעוגייה הבהירה – בקערת המיקסר מניחים חמאה רכה, סוכר לבן וסוכר חום כהה. מחברים וו גיטרה ומעבדים עד קרם. מוסיפים את הביצים ומערבבים על מהירות גבוהה עד קבלת קרם בהיר.
מוסיפים את הקמח, אבקת סודה לשתייה ומלח, מעבדים עד קבלת בצק עוגיות אחיד.
שומרים בצד מספר מטבעות שוקולד לקישוט ואת השאר מוסיפים לבצק עוגיות, מערבבים מספר שניות לפיזור אחיד. את הבצק עוגיות מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור 12 שעות.
לעוגייה הכהה- בקערת המיקסר מניחים חמאה רכה, סוכר לבן וסוכר חום כהה. מחברים וו גיטרה ומעבדים עד קרם. מוסיפים את הביצים ומערבבים על מהירות גבוהה עד קבלת קרם בהיר.
מוסיפים את הקמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח, מעבדים עד קבלת בצק עוגיות אחיד.
שומרים בצד מספר מטבעות שוקולד לקישוט ואת השאר מוסיפים לבצק עוגיות, מערבבים מספר שניות לפיזור אחיד. את הבצק עוגיות מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור 12 שעות.
לאחר קירור מלא ממשיכים בהכנה.
מחממים תנור ל- 175 מעלות, מצב סטטי.
מוציאים את בצק העוגיות הבהיר מהמקרר. שוקלים כדורים, כל כדור 112 גרם. מגלגלים בידיים ומניחים במרווחים שווים בתבנית אפייה. תשימו לב העוגייה מתרחבת במהלך האפייה, חשוב לשמור על מרווחים גדולים.
את הכדורים מועכים מעט עם כף היד כך שיהיה שטח פנים ישר.
על שטח פני הבצק מניחים מטבעות שוקולד ששמרנו בצד. אין צורך להעמיס, מקשטים מספר יחידות.
מכניסים לאפייה כ- 12 דקות או עד שהשוליים מעט מזהיבים, העוגייה במרכז צריכה להישאר רכה.
מוציאים מאפייה ומיד לאחר מכן בעזרת כף מעגלים את העוגייה, מצננים וכך חוזרים עם שאר הבצק.
ועכשיו עוברים לבצק עוגיות הכהה, שוקלים כדורים, כל כדור 115 גרם. מגלגלים בידיים ומניחים במרווחים שווים בתבנית אפייה. חשוב לשמור על מרווחים גדולים.
את הכדורים מועכים מעט עם כף היד כך שיהיה שטח פנים ישר.
על שטח פני הבצק מניחים מטבעות שוקולד ששמרנו בצד. אין צורך להעמיס, מקשטים מספר יחידות.
מכניסים לאפייה כ- 12 דקות או עד שהשוליים מעט מזהיבים, העוגייה במרכז צריכה להישאר רכה.
מוציאים מאפייה ומיד לאחר מכן בעזרת כף מעגלים את העוגייה, מצננים וכך חוזרים עם שאר הבצק.
את העוגיות מסדרים בקופסא אטומה רק לאחר צינון מלא, אם תרימו אותן מהתבנית לפני שיצטננו הן ישברו.
העוגיות נשמרות בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך שבוע ימים.
[js-disqus]