fbpx

עוגיות בראוניז מטורפות

22 ספטמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

איך אני אוהבת עוגיות! כאלו פאדג'יות ושוקולדיות בכלל ..

תתכוננו להתמכר לעוגיות המטורפות האלו.

אני לא אחפור כי אין מה – התמונות מעידות בפני עצמן .. כל מה שנשאר זה רק להכין אותן אההה וגם כוס קפה בצד (:

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

את העוגיות אפשר להכין גם ללא מלית נוטלה

הבלילה טובה ביום הכנתה לכן אני ממליצה להשתמש בכולה  ולא לשמור לימים הבאים.

אם אתם מחכים למגש עוגיות ונשארה לכם בלילה בצד , תכניסו אותה למקרר בחזרה ולאחר מכן תוציאו כדי להמשיך את אפיית שאר העוגיות , לא מומלץ לחכות עם הבלילה בחוץ.

את העוגיות אופים בזמן המדויק , בהתחלה היא תראה לא אפויה , אבל אחרי צינון של כמה דקות היא מתייצבת. אם העוגיה תיאפה מעל הזמן הרצוי היא תייבש ולא תישאר פאדג'ית כמו בראוניז.

את השלב הסופי עם הקמח לא לערבב יותר מידי כדי שהעוגייה לא תהפוך לעוגה ותשאר במרקם פאדג'י.

אם העוגיות קטנות, מורידים בזמני האפייה – תתחילו ב 8 דקות.

 

עוגיות בראוניז ( 12 עוגיות גדולות או 16 קטנות):

 

85 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר

2 ביצים L

1/3 כוס סוכר חום בהיר

1/3 כוס סוכר לבן

1/4 כוס קקאו

3/4 כוס קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

 

למילוי נוטלה: 12 כפיות נוטלה

 

אופן ההכנה:

 

בקערה מניחים שוקולד וחמאה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה, טורפים היטב לאיחוד ומניחים בצד.

 

בקערת המיקסר מניחים ביצים , סוכר חום וסוכר לבן, מקציפים בעזרת וו בלון עד קציפה בהירה ותפוחה ( בערך כ-7 דקות ).

כאשר הגענו לקציפה תפוחה ובהירה מוזגים את השוקולד המומס אל קערת המיקסר וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד איחוד.

 

לאחר מכן מוסיפים את היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח. ממשיכים להקציף רק עד איחוד! את הערבוב הסופי עדיף לעשות ידני בעזרת מרית.

 

את הבלילה מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים חצי שעה במקרר.

 

מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי ( חום עליון תחתון).

 

מוציאים את הבלילה שהתייצבה. בעזרת כף גלידה קפיצית ( בקוטר 6 ס"מ) לוקחים כדור מהבלילה ומניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה . ככה מסדרים כדורים  במגש  ושומרים על מרווחים גדולים, העוגייה מתרחבת באפייה.

 

אופים את העוגיות כ-10 דקות לא יותר. אם העוגיה לא התחילה לייצר סדקים סימן שהייתה גדולה ולכן נצטרך להשאיר אותה עוד חמש דקות נוספות.

 

מוציאים את העוגיות מאפייה, מצננים כ-15 דקות ומאחסנים בקופסא אטומה.

 

לגרסא של העוגיות עם נוטלה:

 

בעזרת כפית מניחים תלוליות של נוטלה מעל נייר אפייה, מעבירים למקפיא לשעה עד התייצבות.

 

לאחר התייצבות הנוטלה –  לוקחחים בעזרת כף גלידה קפיצית כדור מן הבלילה , עושיןם בור קטן ומניחים את הנוטלה שקפאה, סוגרים עם עוד חתיכת בצק , מגלגלים ומניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.

 

אופים את העוגיות כ-10 דקות לא יותר. אם העוגיhה לא התחילה לייצר סדקים סימן שהייתה גדולה ולכן נצטרך להשאיר אותה עוד חמש דקות נוספות.

 

[js-disqus]